Tre Kronor nästa för ”floppen”

avTomas Ros

HOCKEY

Holmqvist: Bra att få ett avbrott

SKELLEFTEÅ. Utsedd till årets svenska flopp av experter – men preliminärt uttagen till Tre Kronor.

Verklighet för Michael Holmqvist.

– Klart jag blev överraskad, säger Holmqvist.

Blågul Trots fjärdekedja i Frölunda är Michael Holmqvist i Bengt-Åkes Moskva-trupp.

I dagarna har Svenska Ishockeyförbundet skickat ut visumansökan till de spelare som är aktuella för landslagsturneringen Channel One Cup i Moskva/Prag 13–16 december.

Ishockeyförbundet skickar ut fler visumansökningar än spelare som kommer med i truppen för att vara på den säkra sidan om det blir många återbud.

Oväntade namn

Bland de som kommit med i den stora truppen finns många intressanta, och oväntade namn. Som Färjestads ungdomar Jens Skålberg och Per Åslund.

Eller succérookien Dick Axelsson, som tvingades ta en timeout från hockeyn ett halvår i fjol då han stoppades från elitserien av Huddinge.

Eller Frölunda-duon Michael Holmqvist och Jonas Ahnelöv, som haft svårt att få istid under hösten i klubblaget. Ahnelöv har till och med varit petad i Frölunda och lånats ut till Borås.

I måndagens tidning rankade Sportbladet de 25 största flopparna i elitserien. Michael Holmqvist rankades som nummer två, den högst rankade svenska spelaren.

”Kanske resev”

Nu är han nära Tre Kronor.

Överraskande och ett bevis på att förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson ser med andra ögon på Holmqvist än vad Frölundas tränare Pelle Bäckman gör.

Bäckman har kedjat fast Holmqvist i fjärdekedjan och inte gett före detta NHL-spelaren istid i varken boxplay eller powerplay.

– Nu vet jag inte om jag kommer med till slut. Man kanske bara blir reserv på hemmaplan. Men får jag åka till Moskva är det jättekul. Kanske bra att få ett avbrott och komma iväg, säger Holmqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM