Trakasserades på telefon

HOCKEY

Boork: De ringde hem till min fru mitt i natten

Fem raka förluster.

Nu berättar den hårt pressade Brynäs-tränaren Leif Boork att hans familj trakasserats efter den svarta inledningen på elitserien.

– Dom ringde hem till min fru mitt i natten efter matchen mot Skellefteå, säger Boork.

Fem raka förluster har satt krisstämpeln bakom Brynäs och Boork.

Efter måndagssmällen i Skellefteå – där Boork bänkat stjärnorna Pavel Brendl och Mathias Månsson – fick några av fansen nog.

Leif Boork, 58, berättar för Gävle Nyhetsbyrå att hans fru tvingades ta emot nattliga samtal – men att det inte förekommit några hot.

– Nej, men vissa sms var ju inte så trevliga, det var några ilskna som kom och dessutom fick jag några flåsande samtal i luren. Och sedan blev det ju en släng till i kvällstidningarna också, säger Boork till Gävle Nyhetsbyrå.

Boork, elitränare i över 20 år, tar dock tämligen lugnt på det hela och vet att gränsen mellan hyllad och kapad kan vara hårfin.

– Det ingår i jobbet och jag ser ganska iskallt på det här. Jag tänker inte låta mig färgas av känslomässiga yttringar från något håll, säger han.

Direkt efter förlusten mot Skellefteå hade Boork ett stort snack med samtliga spelare i Brynäs för att tala ut om den pressade situationen.

I morgon möter Brynäs Djurgården hemma.

Sjätta raka förlusten då – eller ett välbehövligt trendbrott för Boork & Brynäs?

ARTIKELN HANDLAR OM