Finsk skandalback jagar svensk klubb

HOCKEY

Karalahti har bjudits ut till Örebro: ”Klubbarna är rädda för hans rykte”

I dag ska skandalbacken Jere Karalahti höras i tingsrätten i Helsingfors.

Därefter kan han skriva på för en svensk klubb och har bland annat bjudits ut till Örebro.

– Det finns intresse för Jere i Sverige. Men klubbarna är rädda för hans rykte, säger Karalahtis agent Juuso Pulliainen.

Foto: AP LEHTIKUVA

23.59 i natt stänger transferfönstret i Sverige och Finland.

För många sportchefer i elitserien och allsvenskan väntar en arbetsam dag med många telefonsamtal och långa förhandlingar.

Nu har en joker kommit ut på spelarmarknaden.

Annan finsk agent

Skandalbacken Jere Karalahti, som riskerar att få sex år i fängelse för grovt narkotikabrott.

– Vi får se hur det blir. Jag hoppas att hitta någon klubb i Sverige åt Jere, säger agenten Juuso Pulliainen, som den här veckan är i Sverige för att bland annat skaffa en arbetsgivare åt Karalahti.

Karalahti har erbjudits till Örebro Vipers i division 1 för några veckor sedan. Men inte från Juuso Pulliainen, men av en annan finsk agent.

– Min klient Mika Niskanen har berättat det för mig att Örebro fått förfrågan om Karalahti. Men det är jag som representerar Karalahti och alla övergångar ska gå via mig, säger Juuso Pulliainen.

Jere Karalahti är en utmärkt hockeyback och i höstas var han lysande i storklubben Kärpät. Men han har en speciell förmåga att hamna i trubbel och nu är han misstänkt för grovt narkotikabrott. Det finns misstankar att han finansierat Bandidos med 180 000 kronor och att Karalahti ligger bakom smuggling av amfetamin.

”Många letar backar”

Förhandling i tingsrätten inleddes i måndags och i dag ska Jere Karalahti höras i en mediahypad och omfattande rättegång.

– För Jeres del är rättegången över under torsdagen. Sedan dröjer det länge innan dom kommer. Det finns en möjlighet för honom att skriva på för en ny klubb under torsdagen. Efter klockan 16.00 vet vi mer, säger agenten Juuso Pulliainen.

Pullianen hävdar att Karalahti är i form och att han tränade på is så sent som i måndags.

– Det är många svenska lag som letar efter backar. Vi får se vad som händer, säger Juuso Pulliainen.