Västerås-stjärna stoppas från spel

avPeO Larsson

Backlund spelar träningslandskamp när VIK möter Brynäs: Han ville spela med oss

Ödesmatch för Brynäs i Västerås i kväll.

Men Brynäs ”slipper” Västerås JVM-stjärna Mikael Backlund, 19.

Han är i Coventry –för att spela en träningslandskamp.

– Han ville spela med oss, säger VIK:s sportchef Leif Rohin.

Foto: AP
Mikael Backlund.

Mikael Backlund, en av JVM-lagets bäste spelare i vintras och bland annat stor matchhjälte mot Ryssland i semifinalen (med segermålet i sudden death), stoppas från spel i kvällens match i ABB Arena.

Han är uttagen i Sveriges Team 19, som i kväll går upp i en träningsmatch i Coventry mot Storbritannien.

Både VIK och Backlund själv ville avsluta kvalserien, men förbundskaptenen Per Mårts ville ha med sin nyckelcenter till landslagsturnén.

– Ja, så är det, bekräftar Leif Rohlin. Vi hade gärna sett Backlund i VIK den här matchen, men vi valde att inte ta strid med förbundet i den här frågan. ”Vi ska åka med bästa laget”, sa Mårts till oss.

Men om matchen varit mer betydelsefull för er?

– Då hade vi förstås agerat lite kraftfullare.

Markström fick ledigt

Rohlin igen:

– Vad jag förstår har Brynäs Jacob Markström (den unge målvakten) fått ledigt från landslaget för att spela klart kvalserien, så det är klart att det känns lite konstigt att vi inte fick behålla Backlund här hemma. Men vi valde som sagt inte att bråka om det och vi ska försöka ge Brynäs en bra match ändå.

Förutom Backlund, draftad för Calgary Flames i NHL, har VIK också Anton Mylläri på landslagsuppdrag och Andreas Nordfeldt och Patrik Nilson är skadade.

VIK räknar med över 5000 personer i kväll.

– Det är ett säkert 1000 personer som kommer från Gävle, det har varit bra snurr på försäljningen senaste dagarna, säger Leif Rohlin till sportbladet.se.

Brynäs kommer helt ordinarie till Västerås.

ARTIKELN HANDLAR OM