Nya benskydd räddade Mora

Publicerad:
Uppdaterad:
Matchvinnare Juha Pitkämäki stod i vägen för det mesta när Mora besegrade Djurgården.
Foto: SCANPIX
Matchvinnare Juha Pitkämäki stod i vägen för det mesta när Mora besegrade Djurgården.

MORA. Nya benskydd och storspel direkt.

En nytänd Juha Pitkämäki kan rädda Mora från kvalserien.

– Nu känner jag mig bekväm ute på isen, säger han.

I fjol hade Juha Pitkämäki högst räddningsprocent i elitserien. Finländaren var den största anledningen till att Mora överraskande knep den sista slutspelsplatsen.

Men den här säsongen har Pitkämäki inte alls kommit upp på samma nivå, och Mora sladdar längst ner i tabellen.

– Jag har inte varit direkt dålig, men inte tillräckligt bra. Tyvärr har jag inte hjälpt laget att vinna så många matcher, säger Pitkämäki.

”Alldeles för hårda”

En orsak till det osäkra spelet är att han inte alls trivts med de nya benskydd han fick inför säsongen.

– De har varit alldeles för hårda och passar bättre för målvakter med utpräglad butterfly-stil, säger Pitkämäki och pekar bort mot målvaktskollegan Lars Johanssons plats i omklädningsrummet.

Varför bytte du benskydd?

– Den modell jag använde förra säsongen tillverkades inte längre, och jag trodde inte skillnaden skulle vara så stor. Så här i efterhand var det nog ett misstag.

Två träningar

Men förra veckan lyckades leverantören äntligen skaka fram ett par som liknade fjolårets benskydd. Och efter bara två träningar valde Pitkämäki att använda de nya skydden mot Djurgården.

Och det blev succé direkt. Med ett säkert agerande och en räddningsprocent på 92,80 bidrog Pitkämäki till att Mora kunde vinna med 5–2.

– Jag vill inte skylla ifrån mig för att det gått dåligt tidigare, men det är otroligt viktigt för en målvakt att känna sig bekväm med utrustningen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN