Martinsen ersätter Boork i Damkronorna

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Efter OS kommer Leif Boork, 68, att lämna Damkronorna.

Det står klart efter att förbundet meddelat att Ylva Martinsen blir ny huvudtränare för landslaget.

– Det är ett hedersuppdrag och det finaste jobb du kan få inom hockeyn, säger Martinsen till förbundets hemsida.

Den nuvarande huvudtränaren för det svenska damhockeylandslaget Leif Boork har kontrakt fram tills OS, men därefter byter Damkronorna tränare. Förbundet meddelar på sin hemsida att den före detta landslagsspelaren Ylva Martinsen tar över Damkronorna.

– Jag är otroligt stolt över att få den här möjligheten. Det är ett hedersuppdrag och det finaste jobb du kan få inom hockeyn. När jag själv spelade var det en ära att dra på sig landslagströjan så det här känns såklart jätteroligt, säger Ylva Martinsen till förbundets hemsida.

Martinsen har tidigare jobbat som tränare för Segelstorp och AIK i SDHL. Senast kommer hon från ett uppdrag som tränare för U18-landslaget.

– Jag har jobbat ett tag nu med generationen som är på väg upp till Damkronorna och jag har en bra relation med spelarna. Det är viktigt i och med att mitt jobb som huvudcoach är att få ut spelarnas fulla förmåga i tävlingssituationerna och utan en bra dialog fungerar inte det.

Konflikter med spelare

Svenska Ishockeyförbundets generalsekreterare, Tommy Boustedt, kommenterar rekryteringen så här:

– Ylvas bakgrund som spelare och coach inom både nationell och internationell elitishockey är en bra plattform för henne i detta uppdrag. Hennes goda ledaregenskaper som bl.a. utvecklats i hennes civila arbete som gruppchef inom Polisen kommer vi ha stor nytta av inom svensk landslagshockey. Jag ser verkligen fram emot att få samarbeta med Ylva, säger Boustedt.

Boork tog över landslaget 2014, men hans tid har präglats av konflikter med flera spelare. Bland annat med Jenni Asserholt och Emma Eliasson som han lämnat utanför laget. Den sist nämnda valde dessutom att avsluta landslagskarriären i och med petningen.

PLUS: BOORKS OFFER – här är listan på de han fryst ut.

Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN
Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!