Peter Forsberg

Forsberg om stora drömmarna: ”Ville inte vänta 100 år”

Av: 

Daniel Sörensen

HOCKEY

Många par väntar flera månader innan de ens börjar prata om att skaffa barn.

Men när Peter Forsberg, 45, träffade sin blivande fru Nicole Nordin, 30, var det bland det första han frågade henne om.

– Det var väl fjärde meningen jag sa till henne: “Skulle du kunna tänka dig att ha barn rätt tidigt?”, berättar han i programmet ”Tillsammans med Strömstedts”.

Efter ishockeykarriären – som bland annat tog honom över Atlanten till Quebec, Colorado, Philadelphia och Nashville – har Peter Forsberg sadlat om till att bli en framgångsrik affärsman.

Tillsammans med sin blivande fru Nicole Nordin driver han flera företag, och paret – som först träffades 2008 – har även tre barn ihop.

I TV4:s program Tillsammans med Strömstedts” (som sänds i dag klockan 21.00) möter Niklas och Jenny Strömstedt paret i deras villa i Domsjö utanför Örnsköldsvik. Peter och Nicole berättar då om hur de först träffades.

– Vi hamnade på en spontanmiddag och jag hamnade bredvid dig och hade det jättekul. Vi “hit it off” på nåt sätt, berättar Nicole i programmet.

Föddes fem dagar efter examen

Samtidigt berättar Peter Forsberg – som är 15 år äldre än Nicole – att han började fråga henne om barn extremt tidigt.

– Jag var på henne rätt tidigt. Det var väl fjärde meningen jag sa till henne: “Skulle du kunna tänka dig att ha barn rätt tidigt?”. Det tog inte så lång tid. Jag var redan rätt gammal, jag ville inte vänta 100 år, säger han och skrattar.

Nicole fyller i:

– Det var innan vi blev tillsammans som du flaggade för ”att du är ung och jag vill inte vänta i 10 år. Hur ställer du dig till det här med barn?” Jag hade inte tänkt på det tidigare. Men visst, det är bara att köra på. Vi kan skaffa barn och göra karriär samtidigt. Det funkar, säger hon.

Paret förlovade sig i Paris 2010 och bara fem dagar efter att Nicole tog sin examen från Handelshögskolan i juni 2012 föddes första sonen Lennox.

”Det är inte värt det”

Forsberg valde att lägga skridskorna på hyllan i februari 2011 – redan då hade han och fästmön Nicole Nordin planer på att skaffa barn.

I ”Tillsammans med Strömstedts” säger han att drömmen om att bilda familj låg till stor grund för beslutet. Slutet av hans karriär präglades i mångt och mycket av skador och flera misslyckade comebacker på isen, men till slut ville han inte riskera flera allvarliga skador som kunde påverka hans framtida liv som familjefar.

– Jag kände att jag inte kunde ge mig ut på isen igen när jag var kär i henne och vi ville ha familj och så. Det var inte värt det. Tänk om jag ramlar och bryter nacken, då har jag ingen framtid alls. När jag var själv kunde jag ta risken, men nu hade jag en framtid, berättar han.

Se hela avsnittet av ”Tillsammans med Strömstedts” på TV4 i dag klockan 21.00. Det går även att se på TV4 Play.

Publisert:

LÄS VIDARE

”Haft ett medfött fel hela karriären”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Peter Forsberg

Niklas Strömstedt

Jenny Strömstedt

TV4