Uppgifter: ”Ringer sina sista samtal”

Deadline närmar sig – sonderar terrängen

avAndreas Käck

Med 50 timmar kvar till deadline kommer en ny vändning i William Nylander-soppan.

Enligt Pierre LeBrun gör Toronto en sista sonderingen av terrängen gällande en eventuell trejd.

”De ringer sina sista samtal”, skriver Bob McKenzie.

Så sent som i tisdags kväll kom uppgifter som indikerade att Nylander och Toronto närmar sig varandra i kontraktsförhandlingarna. Den respekterade NHL-insidern Chris Johnston sa då att han erfar att parterna ”bara” är 300 000 dollar/år ifrån varandra. Att Nylander kan tänka sig att acceptera 6,9 miljoner dollar i årslön, men att Torontos bud är på 6,6.

Men det är fortfarande knäpptyst från officiellt håll.

Och deadline närmar sig.

”Ringer sista samtalen”

Om parterna inte kommer överens om ett nytt kontrakt före klockan 23.00 (svensk tid) på lördag, så får ”Lill-Nyllet” inte spela i NHL den här säsongen.

Nu uppger TSN:s Pierre LeBrun att det börjar hända saker i Toronto.

Han skriver att klubben gör en sista ansats med att höra sig för med andra klubbar om en eventuell trejd och att de bett dem lägga fram sina allra bästa erbjudanden.

Bob McKenzie fyller i:

”Läget just nu är att Toronto ringer i klockan, de ringer de sista samtalen om trejd-förslag på William Nylander. Efter det kommer de att ringa i klockan om de sista kontraktserbjudandet till Nylander. Han kommer antingen acceptera det, eller förkasta det. Om han gör det senare av de två alternativen så kommer Toronto antingen trejda honom eller låta deadline passera”, skriver han.

Vägrade svara på frågor

William Nylander befann sig så sent som i går kväll i Stockholm, där han tränade med AIK:s J20-lag i Ritorp-hallen i Solna.

Sportbladet frågade 22-åringen om vi fick ställa några korta frågor.

– Nej, tyvärr, sa Nylander.

På torsdagskvällen, svensk tid, uttalade sig Torontos tränare Mike Babcock om svenskens framtid.

– Vi tror att ”Willy” kommer tillbaka och vi tror att han kommer vara här en lång tid framöver. Vi tror att han kommer ha sin karriär i Maple Leafs. Det är vad vi tror, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM