Hagelin tackar nej till VM

avPer Bjurman

PITTSBURGH. Det finns fortfarande en chans att Patric Hörnqvist kommer till VM.

Men hans lagkamrat Carl Hagelin tvingas tacka nej.

– Jag måste spendera tid med min nyfödda dotter och reparera lite skavanker i käften så tyvärr, säger han till Sportbladet.

När regerande mästarna Pittsburgh Penguins igår natt blev utslagna väcktes förhoppningar om att de senaste två årens svenska Stanley Cup-kungar, Patric Hörnqvist och Carl Hagelin, skulle bli tillgängliga för Tre Kronor-truppen i Danmark.

Och det finns fortfarande en chans att åtminstone Hörnqvist dyker upp.

– Jag har inte funderat på det ännu, jag lämnar besked om några dagar, sa han till Sportbladet direkt efter den avgörande matchen mot  Washington men landslagsledningen har enligt uppgift goda förhoppningar om ett positivt svar.

Hagelin, däremot, tvingas tacka nej.

– Ja, det blir tyvärr inget VM för mig, säger han.

– Jag måste spendera tid med lilla Blanche, min nyfödda dotter, och reparera lite skavanker i käften.

”Jag är hel och frisk”

De skavankerna uppkom när när den 29-årige sörmlänningen knockades med en knallhård tackling av Philadelphia-kaptenen Claude Giroux i första Stanley Cup-omgången.,

– Käken höll, men tänder och tandkött rykte, berättar ”Hagge”, som efter den smällen missade ett flertal matcher och fick spela i specialvisir när han väl återkom

San Jose Sharks Marcus Sörensen är en annan tänkbar VM-förstärkning.

– Jag har pratat med Tre Kronor. De har kollat läget och jag har meddelat att jag är hel och frisk, säger ex-djurgårdaren.

Foto: Gene J. Puskar / TT / NTB Scanpix
Carl Hagelin.
ARTIKELN HANDLAR OM