”Helt galet – vet inte hur länge vi spelade...”

Svenskarna inblandade i ny rekordmatch

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Foto: AHL

AHL-slutspelsmötet The Lehigh Phantoms–Charlotte Checkers går till historien.

I natt spelade lagen åtta (!) perioder innan matchen kunde avgöras.

– Det var helt galet – jag vet inte ens hur många perioder vi spelade till slut..., säger Charlottecoachen Mike Vellucci.

Det är inte ofta AHL-slutspelet skapar rubriker runt om i världen.

Men efter nattens slutspelsmöte mellan Philadelphia Flyers AHL-lag, The Lehigh Valley Phantoms, och Carolina Hurricanes farmarlag Charlotte Checkers fanns det skäl till det.

Efter att mötet slutat lika, 1–1, efter 60 minuters spel väntade förlängning.

Och där följde fyra mållösa perioder innan Phantoms – med förre Brynässpelaren Oskar Lindblom i laget) – kunde avgöra efter 146 minuter och 48 sekunders spel (drygt sex timmar). Då var klockan 01.09 natten mot torsdag (lokal tid).

– Killarna körde verkligen, det kunde man se. Det var helt galet – jag vet inte ens hur många perioder vi spelade till slut. Men grabbarna gav verkligen allt och det är allt du kan begära, säger Charlottecoachen Mike Vellucci enligt NY Post.

Foto: Matt Slocum / TT / NTB Scanpix
Oskar Lindblom, här i Flyers.

”Aldrig varit med om något liknande”

Matchen slår därmed det tidigare AHL-rekordet med tre minuter och 50 sekunder (satt av Phantoms och Albany för tio år sedan).

– Det handlade bara om att att överleva fysiskt. Vi pratade om att vi jobbar hårt under hela sommaren och säsongen för den här typen av matcher. Under mina 25 år som tränare har jag aldrig varit med om något liknande. Jag tror aldrig att jag gått över två övertidsperioder, säger Vellucci.

Utmärkande var Phantomsmålvakten Alex Lyon som räddade 94 av 95 skott.

I Checkers, som alltså förlorade med 2–1 och ligger under med 3–1 i matcher, spelar svenskarna Lucas Wallmark och Phillip Samuelsson.

Det längsta matchen genom alla tider är dock fortfarande mötet i Norge 2017 mellan Storhamar och Sparta Sarpsborg som pågick i 217 minuter och 14 sekunder.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!