Klart: Henrik Hetta återvänder till Malmö

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

avSimon Sjöstrand

HOCKEY

Sportbladets uppgifter är bekräftade.

Henrik Hetta, 28, lämnar Skellefteå och återvänder till ligarivalen Malmö.

– Jag är grymt sugen på att komma tillbaka, säger forwarden till klubbens hemsida.

Henrik Hetta, 28, spelade SM-final med Skellefteå i april.

Dagar innan den första matchen mot Växjö kunde Sportbladet avslöja att forwarden var klar för en återkomst till Malmö Redhawks, klubben han tillhörde mellan 2012 och 2016.

Nu är saken klar.

Hetta återvänder till Skåne och har skrivit på ett tvåårskontrakt med SHL-klubben.

”Tagit rejäla kliv”

– Jag är grymt sugen på att komma tillbaka och spela i Malmö igen. Klubben har tagit ett par rejäla kliv sedan senast och jag hoppas kunna dra mitt strå till stacken för att vi ska fortsätta att bli ännu bättre, säger Hetta till Malmös hemsida.

28-åringen har spelat i Skellefteå de två senaste säsongerna. Han hade en stor del i lagets finalavancemang i år då han gjorde fyra poäng i semifinalserien mot Djurgården.

Under sin tid i Malmö tog han bland annat upp klubben till SHL 2015 som lagkapten.

Han ser fram emot att återvända till Redhawks.

– Jag har bara hört positiva saker om tränarna och jag ser fram emot att jobba med Freddie Sjögren igen. Det ska bli riktigt kul att träffa alla grabbar om några dagar och till hösten ska det bli fantastiskt att spela inför den underbara Malmöpubliken igen, säger Hetta.

Sportchefen Patrik Sylvegård är nöjd med nyförvärvet.

– Vi vet vad vi får av Henrik. Han är en spelare som kommer till jobbet varje dag och som passar väldigt väl in i vårt system och det sättet som vi vill spela hockey på. Han är en karaktärsspelare som vi är glada att få tillbaka, säger Sylvegård.

ARTIKELN HANDLAR OM