Vegas en seger från Stanley Cup-final

avPer Bjurman

HOCKEY

LAS VEGAS. Tidernas skräll är på väg att förverkligas.

Vegas Golden Knights slog Winnipeg även i natt och är nu bara en seger från Stanley Cup-final.

– Drömmen börjar närma sig och självklart ska vi försöka avgöra nu när vi har chansen, säger målskytten ”Wild Bill” Karlsson till Sportbladet efter 3-2-seger. 

Det verkar inte längre hjälpa vad än favorittippade Winnipeg Jets gör i den västra konferensfinalen i Stanley Cup-slutspelet.

De kommer inte åt uppstickarna från Strippen i Vegas.

I den fjärde matchen i T-Mobile Arena i natt var de tidvis helt överlägsna, tryckte under långa sekvenser på så det sjöng om det – och verkade ha skaffat sig momentum när Tyler Myers kvitterade till 2-2 en bit in i tredje perioden.

Men det blev förlust alla fall.

Winnipeg frustrerade

Reilly Smith stänkte med en våldsam rökare in avgörande 3-2 när sju minuter återstod och sedan stängde den fantastiske Marc-Andre Fleury ännu en gång igen sin kasse.

– Frustrerande. Vi har varit bästa laget de senaste fem perioderna, suckar backbjässen Myers.

Ja, men det går inte ut på att vara bäst i Stanley Cup-slutspelet. Det går ut på att vinna – och på något lyckas Vegas göra det gång på gång.

– Jo, vi har fått lite kackerlacksegenskaper, är svåra att skaka av sig och gör lägliga mål, säger William ”Wild Bill” Karlsson när vi träffar honom efteråt.

– Jag tycker vi gör en fin match igen, vi spelar ganska bra defensivt och när vi får lägen framåt tar vi vara på dem. Det är en stark laginsats, helt enkelt. Alla är på tårna.

Foto: Harry How / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

”Skönt att se den gå in”

Skyttekungen från Märsta stod själv för matchens första, extremt viktiga mål bara två och en halv minut in i handlingen.

– Jag fick en halvträff, om ens det. Men det var skönt att se den gå in för jag hade ett liknande läge strax innan och missade, säger han. 

Med segern i natt har Vegas alltså skaffat sig 3-1-övertag i serien och kan avgöra och bli klara för Stanley Cup-finalen i Winnipeg på söndag.

– Ja, drömmen börjar närma sig, konstaterar ”Wild Bill” utan låta alltför till sig i trasorna.

– Självklart vill vi avgöra nu när vi har chansen. Det blir definitivt en utmaning, de har varit fantastiskt bra på hemmaplan, men vi ska verkligen förklara.

Matchen på söndag spelas 21.00, svensk tid – ungefär samtidigt som VM-finalen, alltså.

Laddar Matchöversikt
LISTA: NHL-lagen som vunnit flest Stanley Cups 00:34

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM