Slår tillbaka efter kritiken: ”Inte ok”

Modos vd irriterad på efter överkörningen

C Mores kommentator Patrik Westberg totalsågade Modo.

Nu slår klubbens vd Charlotte Gustavsson tillbaka.

– Som kommentator kan man inte håna laget som ligger under, det är kränkande, säger hon.

C Mores kommentator Patrik Westberg.
C Mores kommentator Patrik Westberg.

”Så här får det inte se ut”, ”Det är rena skämtet”, ”Som en förskola”, ”Stackars människa som är tränare för det här eländet”, ”Jag har sällan sett något liknande i SHL”.

C Mores kommentator Patrik Westberg var starkt kritisk mot Modo efter att Frölunda gjort 6-0 och sedan också 7-0 efter två perioder.

Det fick Modos vd Charlotte Gustavsson att se rött.

”Det är tufft vara modo-supporter just nu, och den överexalterade kommentatorn gör det inte enklare”, skriver hon och fortsätter:

”Ja Frölunda är väldigt mycket bättre än oss i denna match, inget snack. Men att kommentatorn garvar och kallar Modo för ett skämt är inte okej”.

”Var helt chockad”

När Sportbladet pratar med Gustavsson efter matchen utvecklar hon kritiken.

– Jag har aldrig stött på en sådan här situation förut. C More är en jättebra partner till SHL och det är inget snack om att vi spelar skitdåligt och Frölunda spelar jättebra, men som kommentator får man inte håna det laget som ligger under. Det är kränkande, säger hon och fortsätter:

– Jag var helt chockad. Klart att man måste få referera och återge vad som händer. Men när de filmar vår tränare och han säger ”stackars människa”, det är kanske det man tänker, men det är inte professionellt.

Gustavsson tycker dock att det blev betydligt bättre i den tredje perioden.

– Det är uppenbart att någon pratat med honom för då var det helt som vanligt igen. Det enda som inte rättade till sig var vårt spel. Det är det positiva med sociala medier, att man kan vara med och påverka.

”Synd att hon ser det så”

Westerberg håller dock inte med om att han hånat Modo.

– Jag kommenterar med ganska mycket energi och känslor och speglar det som händer. Det är jättetråkigt att deras vd känner det som ett hån, men jag skulle vilja veta konkret vad hon tycker är det. Det de presenterar i de två första perioderna var så märkligt, de sa ju själva att de skämdes. Det säger jag på mitt sätt, säger han och fortsätter:

– Spelmässigt var det ett skämt, det är inget hån, det är fakta. Alla som kan hockey tror jag såg att det där var inte SHL-mässigt. Jag ser inte hånet i det och det har aldrig någonsin varit en tanke.

Kommentatorn dementerar dock att han skulle ha fått någon tillsägelse i paus.

– Absolut inte. Matchbilden var ganska jämn i den tredje. Modo visade attityd och smällde på och blev inte längre utspelade.

– Det är mycket känslor i idrotten, men det handlar inte om att håna Modo utan att spegla en match. Jag kan förstå att det väcker känslor, men kan ändå tycka att det är synd att hon ser det så. 

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!