Fansen samlar in pengarna till böterna

avTomas Ros

Almen Bibic rörd: Helt fantastiskt

12 000 i kronor i böter för Rögles Almen Bibic.

Då rycker fansen in och samlar in pengar.

– Stort av dem. De gör att jag fortsätter offra mig och täcka skott med ansiktet. Gör det för laget och för fansen, säger Bibic.

Foto: BILDBYRÅN

I går kom domen mot Rögles back Almen Bibic.

Han fick fem matchers avstängning för tacklingen mot Viktor Ekarv i Luleå.

Tufft straff, tyckte många. Ekarv var låg och kunde ha haft i tanken att han är tacklingsbar.

”Jag tar straffet”

Och Bibic, 22, fick även böter på 12 000 kronor, ett kännbart för en spelare som tjänar cirka 40 000 kronor i månaden, före skatt.

– Jag tar straffet. Det är ju så att jag blir bedömd hårdare för mitt efternamn, Bibic. Och att de säger att jag är återfallsförbrytare är konstigt. Jag tacklade sargen i Malmö för några vecka sedan. Det var mitt senaste brott, säger Almen.

Nu hjälper Rögles fans till med att samla in pengar till Almens böter. Angel Island Army (AIA) har startat en insamling.

– Helt fantastiskt. De stöttar verkligen sitt lag och det är jättestort. Jag är tacksam för deras initiativ, säger Almen.

Löftet: Kommer fortsätta tackla

Han kommer inte att hålla igen på isen – trots straffet.

– Jag är den som jag är. Jag kommer göra min läxa och research inför varje match och se vilka jag ska tackla. Poängkungarna är svåra att komma åt. Men det finns alltid någon i varje lag som är tacklingsbar. Jag tacklar mest i Rögle och kommer fortsätta göra det, säger Almen.

AIA:s ordförande Linus Elfberg.

– Vi tycker att domen är förkastlig. Almen får straffet för sitt namn. Vi startade insamlingen i går kväll och har redan fått in 5000 kronor. Profilen Leffe Strömberg har bland annat lagt in några hundralappar.

ARTIKELN HANDLAR OM