Min underbaraste seger någonsin

HOCKEY

HV 71:s tränare: Det här behövde alla

1 av 2 | Foto: skrattar igen Inte en bortaseger sedan 28 november, men i går när det som bäst behövdes slog HV till och vann i Örnsköldsvik.

ÖRNSKÖLDSVIK

Inte en bortaseger sen i november.

Interna stridigheter i flera veckor.

Då vinner HV 71 mot Modo - i Ö-vik.

- Kanske min underbaraste seger någonsin. Det här behövde alla, säger HV-tränaren Harlad Lückner.

HV 71 har satt nytt rekord i elitserien i vinter. Åkt kana från en suverän första plats efter tolv omgångar då man tog 33 av 36 poäng till en plats nästan utanför slutspelet.

- Ser jag tillbaka kanske det var just de där tolv första omgångarna som ligger bakom allt, säger Harald Lückner. Vi blev övermodiga helt enkelt, glömde att man i elitserien gör bokslut efter 50 omgångar.

Direkt överraskad över segern mot Modo borta var inte HV-tränaren.

- Vi brukar vinna här, oftast med uddamålet.

Visst är det så. Under Lückners tre HV-år har Jönköpingslaget vunnit sex raka borta mot Modo.

- Däremot får vi oftast stryk mot Modo hemma. Vi har haft för höga krav och förväntningar på oss hemma i Kinnarps Arena, som vi helt enkelt inte pallat för, säger Lückner.

Pratar bara hockey nu

Han har kritiserat sin arbetsgivare hårt för att man sparkade andretränaren Arto Ruotanen och plockade in Fredrik Stillman i båset.

- Jag står för vad jag sagt, men nu har vi pratat ut och lagt locket på resten av säsongen. Nu är det hockeyn som gäller i HV.

Något smålänningarna visade fint i går. Laget spelade ut Modo efter konstens alla regler matchens första 35 minuter.

- Redan där borde matchen ha varit avgjord. Men så får Modo ett mål och så blir vi darriga igen, säger Lückner.

13.44 in i sista perioden tog HV-coachen en time out - en lyckad sådan. Efter det rev man åt sig initiativet igen och segermålet - i och för sig tursamt via storspelande hemmamålvakten Peter Hirsch och i nät - var logiskt och rättvist.

Tänker skrälla

Nu siktar HV 71 på att bli en dark horse i slutspelet.

- Som jag känner det blir vi bara bättre och bättre nu, säger Harald Lückner.

En av de starkast bidragande orsakerna är backen Per Gustafsson, som kommit tillbaka som den naturlige ledargestalten på banan.

- Han betyder hur mycket som helst för oss. Tänk på att han varit borta i 35 omgångar och att det här var tredje matchen vi spelade med ordinarie manskap i vinter, d e t kanske också är en förklaring till vårt ras in tabellen, säger Lückner.

Hasse Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM