Floppvärvningar, pajasar och sparkade tränare...

HOCKEY

Lasse Anrell tittar närmare på årets elitserie

Årets flopp 1:

Linköpings HC. Många sa att de värvade för många bra backar och för få bra forwards. Det stämde. Men inte ens backarna gjorde nån succé. Jan Mertzig gjorde årets fiasko innan han blev skadad.

Årets flopp 2:

Per Bäckman fick ingen ordning på Malmö han heller. Snart måste Malmö föryngra på allvar.

Årets succé:

Timrå, självklart. Årets Hammarby - ni minns fotbollslaget som alla tippade skulle åka ur men som vann SM-guld - och Timrås insats i år är en av de stora sensationerna i svensk hockey på åratal.

Årets vinnare:

Kenta Johansson som gled ut bakvägen när Djurgården sparkade honom. Årets vinnare är också de spelare i Timrå som tack vare elitseriens bästa individuella träning blivit flera klasser bättre.

Årets hårding:

Jens Karlsson i Frölunda har visat gång på gång att han är elitseriens främsta rollspelare. Det har varit nödvändigt med en tuffing bland alla välkammade och tekniska gymnasiepojkar i Frölunda. Det har inte funnits en konflikthärd på isen som inte Jens Karlsson löst. Ofta hänsynslöst. Särskilt när hårdföra Leksand varit motståndare.

Årets pajas:

Disciplinnämnden som ännu en gång fattade ett genomkorkat avstängningsbeslut efter holmgången mellan Djurgården och Leksand.

Årets sämsta tränare:

Brynäs under tränaren Esko Nokelainen började säsongen på ett sätt som inte gick att återhämta sig från. Brynäs utan Esko Nokelainen var inte ett bottenlag.

Årets viktigaste spelare:

Jag tror att Johan Rosén, Leksand, har varit en av seriens viktigaste spelare med fysik, inställning och spelsinne.

Årets svettigaste:

Modo sparkade Jim Brithén och ingen fattade nåt. Men Modo utan Brithén är nästan exakt lika bra som Modo med. Så kan det gå.

Årets Fågel Fenix:

HV 71 började serien grandiost och ledde länge. Sen tappade de allt och Harald Lückner såg mer ut som Harald än Lückner, om man säger så. Nu när alla är osams med varandra i klubben så vinner HV rubbet igen. Hockey är ingen enkel sport.

Årets supporter 1:

Kirsten Belin i Leksand.

Årets supporter 2:

Carolina Klüft i HV 71.

Årets mest jagade:

Mika Hannula. Alla ville ha en.

Årets favoriter:

Frölunda och Färjestad visade att i långa loppet är starka trupper och trygga tränare det enda som håller. Oddsen för att de inte möts i SM-final måste vara enorma.

Årets ojämnaste:

Djurgården startade uselt, blev bättre men hamnade i ny svacka. Sen kom en enorm formtopp men nu förlorar de igen.

Årets målvakt:

Kimmo Kapanen, Timrå.

Årets backar:

Magnus Johansson, Frölunda, Thomas Rhodin, Färjestad.

Årets forwards:

Mikael Karlberg, Leksand, Niklas Nordgren, Timrå, Niklas Andersson, Frölunda.

Årets mest saknade:

Masken i Brynäs.

Årets viktigaste:

Att Leksand inte åkte ur.

Lasse Anrell

ARTIKELN HANDLAR OM