Hockey i Rosengård: ”Ska dra nytta av det”

Elithockey i Rosengård?

Det blir verklighet i höst – då IK Pantern kommer spela sina matcher i stadsdelen.

– Jag tror inte det är någon som längtar efter att åka till Rosengård och spela hockey, säger Panterns center Dennis Svensson.

Allsvensk hockey i Rosengård?

Det blir verklighet under hösten och vintern, då stadsdelen som främst förknippas med fotboll agerar hem åt Malmöklubben IK Pantern i hockeyallsvenskan.

Pantern spelar till vardags sina hemmamatcher i Malmö Isstadion, men på grund av renovering kommer laget spela sina matcher i Rosengård fram till 6 januari.

”Ingen ser fram emot att möta Pantern”

En lösning som Panterns center Dennis Svensson ser positivt på.

– Vi ska dra nytta av det och se fördelar, säger han till Sportbladet och utvecklar:

– För det första är det nog ingen som ser fram emot att möta Pantern, vi har inte så mycket publik och så, det har nog varit så i alla år. Vi är ett jobbigt lag att möta och det lockar inte så mycket, och det lockar nog ännu mindre om ishallen ligger ute i Rosengård. Det är nog ingen som riktigt vet vad de kommer till.

Ishallen har endast plats för 600 åskådare och Panterns nya tränare, Viktor Stråhle, förklarar att flytten kan medföra en del logistiska problem för motståndarna.

– Framkomligheten kan vara lite av ett problem. Det finns en bro som är låg, linjebussarna kommer under men det är osäkert hur det blir med lagbussarna. Det jobbas på en lösning men det kan bli så att spelarna måste vandra en bit med trunkarna till arenan.

”Gillar att bli tippad långt ner”

IK Pantern överraskade positivt i fjol och slutade på en sjätte plats i grundserien. I den allsvenskan spelarenkäten som presenterades under dagens upptaktsträff tippade dock 43% av de tillfrågade att Pantern slutar på någon av de två sista platserna i tabellen.

– Det var väl första gången förra året som folk såg oss som ett bra lag och tippade oss högre upp i tabellen. Men nu i år är vi tippade långt ner och jag kan vara ärlig och säga att jag gillar att bli tippad långt ner, säger Dennis Svensson.

– Det är som de säger, det brukar aldrig stämma när man summerar serien i slutet. Det är roligare att överraska än att vara topptippade och ha nåt att förlora. Vi har bara saker att vinna nu.

Hur ser du på din egen roll i laget?

– Jag har gjort en del poäng så jag ska väl försöka fortsätta bidra framåt och jag ser mig själv som en tvåvägscenter så förhoppningsvis bakåt också. Jag tycker och tror att jag kommer få en stor roll av vår nya tränare, så det är bara att bevisa det med.

Pantern möter Vita Hästen borta i premiären på fredag och spelar sin första hemmamatch onsdag 26 september mot Oskarshamn.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!