Forsberg: ”Det är bara helt galet”

Av: Per Bjurman

Publicerad:

Vilda glädjen efter Leksands bragd

NEW YORK. Leksands mirakel i Ö-vik sände chockvågor – euforiska såväl som betryckta – hela vägen över Atlanten.

I Nashville stod exempelvis Filip Forsberg på tv-bordet och bara skrek.

– Det här är bara helt galet. Helt fantastiskt, jublar NHL:s svenske målkung.

Forsberg, Läck och Ekman-Larsson.
Foto: TT
Forsberg, Läck och Ekman-Larsson.

Både Leksand och Modo har gott om fans bland NHL-proffs som fostrats i och/eller spelat för klubbarna, så fredagens osannolika rysare i Fjällräven Center följdes med hög puls också på andra sidan Atlanten.

För somliga slutade det i ren extas.

Filip Forsberg – uppvuxen i byn Åkerö utanför Leksand – var till exempel en som höll på att explodera av glädje när Brook Montpetit smällde in det osannolika övertidsmålet.

– Jag står på tv-bordet och hoppar, jublar han när vi når honom hemma i Nashville strax efteråt.

– Det här är bara helt galet. Helt fantastiskt. Det är ju helt stört att de kan göra det här, lagmoralen är något utöver det vanliga.

”Finns inga ord”

Arizonas backstjärna Oliver Ekman-Larsson, som spelade med Leksand i Allsvenskan några säsonger innan han flyttade till Nordamerika, är lika imponerad.

– Det här var sjukt bra gjort. Från att ligga i botten till att gå upp...det finns inga ord att beskriva det med, menar han.

Även Carolina-målisen Eddie Läck har starka kopplingar till dalalaget efter tre säsonger vid Siljans södra strand – och jublar lika mycket som Filip och Oliver.

– Jag satt på Facetime med farsan när de kvitterade, han var i baren på arenan. Sen ringde han direkt efter att de avgjort. Jäklar vad härligt, skrattar han.

För sådana som bröderna Sedin, Victor Hedman och Alex Steen – alla djupt engagerade i Modos öde – var dagen desto dystrare.

Sedin: Handlar inte bara om klubben

Redan före serien startade uttryckte Daniel Sedin oro för vad som skulle kunna hända.

– Det är klart att man följer det här. Men vet ju hur oerhört mycket hockeyn betyder för hela bygden. Det handlar inte bara om klubben. Hotell och restauranger...hela företagsamheten skulle drabbas om de åkte ur, sa han till Sportbladet.

Till sist var det så det blev.

Publicerad:

LÄS VIDARE