Bäckström bakom Ovetjkins hattrick

HOCKEY

NEW YORK. Alex Ovetjkin var på humör i natt och fullbordade ett hat trick i en och samma period borta mot Minnesota – och svenske radarpartnern Nicklas Bäckström stod för assist på samtliga tre mål.

– Man vet att det blir farligt så fort han har pucken så för mig är det bara att försöka se till att han får den, säger ”Bäckis” till Sportbladet efter 4-3-segern.

Det var andra perioden i mötet mellan Minnesota Wild och Washington Capitals i Excel Energy Center som Alex Ovetjkin bara exploderade.

Han pangade in 1-0 efter drygt två minuter och ökade på till 2-0 tre minuter senare.

Sedan hann Charlie Coyle flika in en reducering men när drygt fem minuter återstod snärtade  ”The Great Eight” in ett tredje mål också.

Och Nicklas Bäckström – den ryske superstjärnans radarpartner de senaste nio säsongerna – stod alltså för framspelning på samtliga tre mål.

– Ja, jag vet inte vad jag ska säga...han är verkligen speciell spelare, konstaterar den svenske centern när vi når honom i den svinkalla Minnesota-kvällen efteråt.

– Man vet att det blir farligt så fort han har pucken så för mig är det bara att försöka se till att han får den och sedan hoppas på det bästa.

Passerade Kane

Det var NHL-karriärens 14:e hat trick för ”Ovies” del, men faktiskt den första sedan december 2013 – och den första han fullbordat  i en och samma period sedan 2008.

Med sina nu sammanlagt 34 fullträffar gick den mördande skytten också om Patrick Kane i toppen av målligan.

– Han har han en otrolig förmåga att få in puckarna. Det bara är så, fortsätter ”Bäckis”.

Till slut vann Capitals med 4-3 och blev därmed första lag i ligan att passera milstolpen 40 segrar den här säsongen.

– Vi har haft några matcher när vi inte spelat så bra, men i natt såg det riktigt hyggligt ut. Motivation? Jo, det har vi. Särskilt just när det gått lite halvdant spelmässigt ett tag, säger Bäckström.

ARTIKELN HANDLAR OM