LHC vann: ”Slippa ha hjärnspöken”

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

GÄVLE. Fyra raka förluster.

Men mot Brynäs kom första segern för topptippade Linköping

– Klart att den var efterlängtad, dumt säga något annat, säger lagkaptenen Niklas Persson efter 2–1-segern i Gävle.

Det började med en riktig smäll i premiären mot Luleå och sedan ett bottennapp hemma mot HV 71. Efter det har Linköping radat upp ytterligare två förluster inför mötet med Brynäs i Gavlerinken.

Fyra raka förluster för Linköping, som inför säsongen allmänt tippades som ett topplag.

Den sämsta inledningen sedan laget tog steget upp i SHL för mer än 15 år sedan.

Men rutinerade Niklas Person förnekar bestämt att det varit någon panik inom laget.

Inte känt någon stress

– Klart det är skönt med en seger, men jag tror den var mer efterlängtad utifrån än i gruppen. Vi har hållit oss lugna och trott på vad vi håller på med och inte stressat upp oss, säger Persson. 

Men fyra raka förluster för ett tippat topplag måste ändå skapa lite stress?

– Nej, jag tycker ändå inte det. Det jag inte gillar och det man inte får göra är att gömma sig bakom att det är många omgångar kvar och det snart vänder.  Börjar man tänka så är man illa ute. Vi har behållit lugnet och analyserat alla matcher vi har spelat. Matchen mot HV var ett jäkla bottennapp men sedan har det varit små steg framåt hela tiden.

Hjälte i andra SHL-matchen

Linköping var riktigt illa ute i andra perioden då Brynäs radade upp målchanser. Då klev målvakten Jacob Johansson fram med några direkt avgörande räddningar:

– ”Jake” är grym där, det är inte så mycket att orda om. Vi är illa ute och han gör en jätteinsats för oss, säger Persson.

I sin blott andra SHL-match från start fick Jacob Johansson, 23, sin första seger:

– Det funkade bra, men vi kontrollerade Brynäs bra i första och tredje perioden. Det är i andra perioden de får sina bästa chanser och då är det skönt att jag kan göra några räddningar som hjälper laget att vinna, säger Johansson blygsamt.

ARTIKELN HANDLAR OM