AIK-profilen Roger Andersson död

Av: Martin Tolén, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Legendarisk materialförvaltare hyllas av AIK-ikoner: Han har stått för känslan och själen i klubben

1 av 6
Roger Andersson tillsammans med Bo Ericsson efter AIK:s SM-guld 1984.

AIK Hockey är i sorg.

Klubbens tidigare materialare Roger Andersson, 67, har gått bort efter en tids sjukdom.

– Roger har betytt oerhört mycket. Och det är verkligen så. Han har stått för känslan och själen i klubben, säger AIK-ikonen Mattias Norström till Sportbladet.

Roger Andersson gjorde 37 säsonger som materialförvaltare i AIK Hockey fram till och med säsongen 2007/2008, då han under uppmärksammade former petades från rollen.

I natt gick den 67-årige AIK-profilen bort efter en tids sjukdom, skriver AIK på sin hemsida.

AIK Ishockey och resten av den stora AIK-familjen har sorg. Klubbens legendariske materialförvaltare Roger Andersson har i natt efter en tids sjukdom tyvärr lämnat oss alldeles för tidigt”, skriver klubben.

”Har stått för själen i klubben”

Andersson tvingades bland annat amputera en del av vänsterbenet för två år sedan och fick ta emot en hyllning av AIK i samband med seriefinalen mot Tingsryd för fyra veckor sedan.

I rullstol hyllades han stort på isen av AIK-klacken.

– Roger har betytt oerhört mycket. Och det är verkligen så. Han har stått för känslan och själen i klubben. Han har levt över alla generationer, satsningar och ingen kan representera AIK bättre än just Roger, säger AIK-legendaren Mattias Norström till Sportbladet.

– Mitt bästa minne av Roger är när jag hälsade på honom efter att jag blivit NHL-proffs 1993. Den glädje och värme som han gav mig då bär jag med mig resten av livet. Han var så genuint glad för mig. Annars var han ju lite bufflig och bullrig, haha. Men det fanns en oerhört fin och mjuk sida hos Roger också.

”Skjutsade mig till samlingar”

Även AIK-legendaren och nuvarande styrelsemedlemmen Dick Tärnström sörjer Roger Anderssons död.

 – Roger har varit sjuk ett tag och det här har varit på gång. Tråkigt, givetvis. Han har funnits med under hela min karriär och han ställde upp för allt och alla. Han bodde på Hovet och Ritorp kändes det som. Många juniorer var rädda för Roger när de kom upp. Men jag kände aldrig så, vi fann varandra direkt. Han skjutsade bland annat mig till landslagssamlingar minns jag. Oerhörd fin kille. Synd att han inte är med oss längre och synd att han inte får uppleva den roliga hockeymånaden som kommer, säger Tärnström till Sportbladet.

Publicerad:

LÄS VIDARE