Hagelin: ”Jag skapade lägen hela tiden”

HOCKEY

Hagelins mål grundlade segern i morse

Foto: Hagelins 1-0 var ett av två svenskmål i mötet. Marcus Johansson stod för kvitteringen.

WASHINGTON. Carl Hagelin är inte bara snabb.

Han vet hur man gömmer sig på isen också – för att plötsligt dyka upp precis framför kassen och hugga in mål.

Som när han i natt hjälpte Pittsburgh att utjämna ”Stjärnornas krig”-serien mot Washington.

– Det blev bra där, jag fick en väldigt fin passning av Nick Bonino. Men jag tyckte det kändes bra hela kvällen, jag var med och skapade lägen matchen igenom, säger ”Hagge” när Sportbladet träffar honom efter 2–1-segern.

Det var i sekvens i mitten av andra perioden,  när de annars utmärkta Washington-backarna för några ögonblick tycktes somna till, Carl Hagelin utförde sitt lilla Houdini-nummer.

Han dök plötsligt, utan att någon hade sett honom komma, bara upp mitt i slottet och fick en fin passning av kejdekamraten Nick Bonino, på flykt bakom kassen.

Hundradelen senare var den 27-årige sörmlänningens andra mål i årets slutspel ett faktum.

– Jo, jag kom fram i en bra yta där och fick en väldigt fin passning av ”Bones”, pucken hamnade på bladet, jag fick iväg ett direktskott och den satt i klykan. Det var nästan exakt som när jag spelade fram honom i förra matchen. Vi har bra kemi, säger en nyduschad ”Hagge” utanför gästernas omklädningsrum trekvart efter slutsignalen.

– Men det kändes bra hela kvällen. Jag avlossade många skott och det gjorde jag för att jag var med och skapade lägen hela tiden.

Sex minuters övertag

Målet var förlösande för Penguins, för de hade fram till dess legat på konstant – utan att ha fått in en endaste puck bakom eminente Braden Holtby.

– Vi borde ha hängt av dem under de två första perioderna, vi hade ju dessutom sex minuter i powerplay och det måste vi ta vara på när vi möter så här bra lag. För är de bara ett mål bakom vet Capitals hur de ska spela i tredje perioden, fortsätter ”Hagge”.

Mycket riktigt lyckades Marcus Johansson krigade in en kvittering i början av slutakten.

Jämnt slag

Sedan blev det ställningskrig som såg ut att rinna iväg mot nytt övertidsdrama – men med fyra och en halv minut styrde förre Caps-forwarden Eric Fehr in 2-1 för gästerna och det räckte till seger.

Därmed är den kittlande serien mellan östra NHL-konferensens två giganter utjämnad inför kommande veckans slag i Pittsburgh.

– Det blir perfekt. Vi vet att vi spelat bra på hemmaplan hela säsongen och har väldigt bra självförtroende inför fortsättningen, konstaterar Hagelin.

(OBS! Några användare kan han problem att se tv-klipp i mobilenheter. Vi jobbar på en lösning).

  Se mer klipp och höjdpunkter på Viasatsport.se.

ARTIKELN HANDLAR OM