Gamla guldduon ska coacha AIK

HOCKEY

Gunnar Persson blir Roger Melins assisterande

AIK har gjort klart med ledarduon som ska coacha laget under comebackåret i elitserien.

Sportbladet kan avslöja att Brynäs guldduo från säsongen 1998/99 återförenas då Roger Melin har anlitat Gunnar Persson som assisterande tränare.

– Det känns både inspirerande och roligt, säger Gunnar Persson till Sportbladet.

AIK är tillbaka i elitserien och det är en gammal guldduo som nu ska ordna nya framgångar för Solnaklubben. Huvudtränaren Roger Melin assisteras kommande säsong av kollegan från guldåret i Brynäs 1998/99 Gunnar Persson.

”Blir kul att jobba med Roger”

– Det känns både inspirerande och roligt. Det ska bli kul att jobba med Roger igen. Vi jobbade ju fyra år tillsammans i Brynäs, säger Gunnar Persson.

Persson kommer närmast får Rögle som sparkade 51-åringen inför årets kvalserie. Han kom överens om de sista detaljerna med AIK i fredags och förväntas skriva på kontraktet i början av veckan.

– Roger hörde av sig några dagar efter att de blev klara och sade att det kunde bli en plats ledig om (Rikard) Franzén inte skulle fortsätta. Så det är inte så jättelänge sedan.

Gör sitt första pass i morgon

Redan i morgon gör Persson sitt första pass med det nya laget. Huvudtränaren Roger Melin är glad att vännen accepterade erbjudandet.

– Vi har jobbat ihop förut och känner varandra bra. Det är en väldigt lojal och pålitlig tränare så det känns tryggt. Det är en duktig tränare helt enkelt, säger Melin.

Rikard Franzén stannar i AIK men kommer bara att ägna sig åt sina arbetsuppgifter med hockeygymnasiet och som utvecklingsansvarig för juniorerna.

ARTIKELN HANDLAR OM