Hedberg: Behandlingen av Nylander gör mig illa berörd

HOCKEY

ATLANTA. Det gör ont i mig att se en sådan fantastisk ishockeyspelare som Michael Nylander inte bli anmäld till VM-truppen.

En kille som i alla lägen ställt upp när Tre Kronor har kallat och varit en av landslagets bästa spelare i turnering efter turnering. Jag har inte träffat många spelare med lika stort hockeyhjärta som Nylander.

Han älskar verkligen att spela ishockey. Nu vet jag inte hur dialogen mellan landslagsledning och Nylander har varit, men jag hoppas verkligen att ledningen berättade för Micke att han var där på en tryout.

Har han inte blivit informerad om att han inte var given i truppen så berör det här mig väldigt illa.

Vilken start av Danmark i detta VM!

Fast jag är ju inte förvånad över detta när jag ser att dom har toppat med Tomas Jonsson i båset. Han har ju vunnit allt som går att vinna, förutom VM-guld med Danmark...

Frans Nielsen lurade dessutom upp mig på läktaren i en straffläggning mot Islanders tidigare under säsongen. Han måste ha fått tips från sin namne Jens Nielsen hur man lurar mig, för det har Jens gjort många gånger.

San Jose avancerar välförtjänt tycker jag. Men att Detroit med alla sina skador, en mindre generationsväxling och stundtals grus i maskineriet ändå lyckas ta sig till andra rundan tyder på klass. Hela Detroits organisation osar av framgång och självförtroende och man lyckas hålla sig i toppen år efter år. Jag hoppas och tror att Nicklas Lidström förlänger med ett par år till. Han är ryggraden och tryggheten i laget. Två Norris-troféer till sen är han ensam på tronen och kan lugnt flytta hem till Dalarna igen...

Chicago slappnade av lite och trodde nog att den här serien var över med 3–1 i bakfickan. Det är den inte längre. Tillbaka till Vancouver och jag tror att om Canucks lyckas vinna match sex så kommer match sju att gå av bara farten.

Jag skänker en stilla tanke till Sami Salo. Usch, det där gör så sjukt ont.

Det verkar som att äpplet och chokladasken har haft positiv effekt...

Efter många års tjatande från barnen så gav jag och frun vika för deras önskan om en hund. Vi skaffade en Goldendoodle valp. Golden retriever och pudel blandat. Han är helskön. Det fick mig att gå ut och införskaffa rollerblades så jag kunde förena nytta med nöje när han behöver motion. Det är riktigt roligt att fara omkring i bostadsområdet med en hund jagandes efter.

Dock märkte jag först när jag kom hem att det inte fanns några bromsklossar på mina skridskor utan dom är gjorda för åkning på plast och hockeystopp. Det går inte med sådana stopp på asfalt.

Jag får nog börja åka i full utrustning snart innan det här slutar riktigt illa.