”Det kommer jag aldrig att glömma”

HOCKEY

Zuccarellos första ”riktiga” poäng – i det glödheta derbyt

NEW YORK. Nu vet Mats Zuccarello hur det känns att vinna i NHL också.

Han fick i natt vara med och krossa New York Islanders i ett hett derby – och passade samtidigt på att producera sin första ”riktiga” poäng i världens bästa liga..

– Det kommer jag såklart aldrig att glömma, säger han efter 7-2-segern.

Efter debuten med New York Rangers dagen före julafton, som slutade med att han satte en av säsongens snyggaste straffar, blev Mats Zuccarello omedelbart nerskickad till farmarlaget

Med Gaborik och Stepan

Men det beslutet ångrade lagledningen snabbt; redan till nattens derby mot New York Islanders natt var den kortväxte gutten tillbaka – dessutom i en kedja med stjärnorna Marian Gaborik och Derek Stepan.

Och de trivdes ihop, såg det ut som. De snurrade duktigt i Islanders-zonen matchen igenom, skapade åtskilliga chanser – och producerade poäng. Gaborik gjorde ett mål i slutet av första perioden och Stepan ett i slutet av de tredje – och till det senare stod ”Zuck” för NHL-karriärens första assist.

Vann skotten med 52-20

– Det är såklart något jag aldrig kommer att glömma. Det betyder mycket att min familj är på plats och få se mig göra en poäng i en av mina första matcher, säger den förre Modo-forwarden till Rangers hemsida.

– Men det viktigaste är att vi vinner medan jag spelar med laget.

I nattens derby var det aldrig mycket till diskussion. Rangers gjorde ingen särskilt stor match, men vann alltså matchen med 7-2 – och skotten med 52-20.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL