Sedinarna stoppade av Londons snökaos

HOCKEY

Satt fast i fem dygn

DETROIT. Inte nog med att det blev övertidförlust i det prestigefyllda svenskmötet i Detroit i natt.

Bröderna Sedins familj har fastnat i snökaoset i London också.

– De blev sittande i fem dygn och hälften fick vända tillbaka, berättar Henrik för Sportbladet.

Foto: Massor av människor har suttit fast på Heathrow i flera dygn.

Väderkaoset i Europa skördar alltså offer så långt bort som i västra Kanada.

Det som skulle bli en stor familjejul hemma hos bröderna Sedin i Vancouver har förvandlats till en mer intim sammankomst tack vare de våldsamma störningarna i flygtrafiken.

– Ja, hela familjen fastnade på Heathrow och har suttit där i fem dygn, berättar Henrik när vi träffar honom i Joe Louis Arena efter Detroit-matchen..

– Till slut fick halva sällskapet vända hemåt, men mamma och pappa och en bror har i alla fall lyckats ta sig över, så lite familjejul blir det ändå.

Tungt spelschema

Fast högtiden blir kort.

Canucks spelar sista matchen innan uppehållet i Columbus kommande natt. De återvänder hem, efter en fem timmar lång flygresa, på julaftonens morgon – och har sedan ny match redan på annandagen.

– Det är lite märkligt. Vi har redan det tuffaste resschemat i hela ligan, ändå ser det alltid ut så här runt juluppehållet, suckar Henrik.

Förlusten mot Detroit, som trots Canucks-övertag slutade med att Henrik Zetterberg satte ett klassiskt skitmål på övertid, beskriver Sedin som sur.

– Ja, det känns tungt att få stryk när vi spelar såpass bra och har övertaget. Men det är typiskt att ”Zäta” får in såna där mål, han skjuter ju på allt. Vi får ändå en poäng och tar den, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL