Eriksson njöt i sin comeback

HOCKEY

”Det var fantastiskt kul att spela igen”

Bakom sig: 35 år gammal, 572 NHL-matcher och en Stanley Cup-­seger.

Framför sig: ett halvtomt Axa sports center, november, omgång 25 i elitserien.

Om Anders Eriksson tycker det är kul med ishockey?

– Det var fantastiskt kul att spela igen. Det här är det roligaste som finns, säger veteranbacken.

Ok, det sprudlade inte om Anders Erikssons spel i comebacken mot Södertälje. Men så har 35-åringen aldrig varit den spektakulära typen.

Med tryggt och minimalistiskt backspel kontrollerade Eriksson isen. Nästan 25 minuters speltid och +2 blev facit för kvällen.

– Nu är jag helt slut men det kändes förvånansvärt bra. Sen blir det så mycket roligare med en seger också, säger Eriksson.

Första sen april

Trots att det var första tävlingsmatchen sedan april såg backresen rörlig och alert ut. Och omställningen till de större rinkarna vållade inga problem –åtminstone inga synliga sådana.

– Där borta tar man 1, 2 skär, sen är man ute i hörnet. Här är det 1,2...3, 4, 5, 6. Det är en viss skillnad. Man får tänka att så länge motståndarna håller sig därute är det målvaktens ansvar om det blir mål, säger han med ett skratt.

Matchen mot Södertälje avslutade ett par hektiska dygn för Eriksson. I söndags eftermiddag var han i Toronto. Därefter har han hunnit med London, Stockholm, Timrå, träningspass, 7 timmar i buss, nytt träningspass, comeback, följt av ytterligare en bussresa tillbaka till Timrå.

Hem till Florida

– Jo tack, det ska bli rätt skönt att komma hem och lägga sig efter den här resan.

Kontraktet med Timrå sträcker sig sex matcher framåt. Därefter väntar hemfärd till Florida där Eriksson har fru och två barn.

Vad som händer efter jul återstår att se.

– Just nu är det en match i taget. Jag tycker fortfarande att jag platsar där borta, men samtidigt är det mycket annat som spelar in om man ska få chansen i något lag, säger han.

– Men om det blir NHL eller inte kvittar faktiskt. Jag känner till spelets regler och det är mycket tillfälligheter.

Kan det blir spel i Sverige även efter jul?

– Absolut. Timrå känns verkligen som ett bra alternativ. De visade stort intresse och det var inga frågetecken kring om de trodde på mig.

ARTIKELN HANDLAR OM

Timrå IK