Washington föll som vanligt mot Anaheim

HOCKEY

Bäckström: ”Vet inte varför det blir så här”

NEW YORK. I natt spelade Washington bra.

Men förgäves.

Det blev ett sjunde raka nederlag mot Anaheim.

– Jag vet inte varför det blir så här, suckar Nicklas Bäckström efter 2-1-förlusten.

Ja, till skillnad från i merparten av de sex föregående förlustmatcherna – med 0-7-debaclet mot New York Rangers senast som särskilt alarmerande utropstecken – gjorde stjärnorna från huvudstaden vad de skulle i natt.

De forecheckade, de backcheckade och de höll motståndarnas toppspelare i herrans tukt och förmening.

Det räckte också till en poäng.

Men på övertid förstörde Ryan Getzlaf kvällen genom ett vika in från vänsterkanten och sprätta in det avgörande 2-1-målet bakom Semyon Varlamov.

– Jag vet inte varför det blir så här, men det blir väl det för att vi har det motigt just nu, säger Nicklas Bäckström, stod för en assist, till nhl.com

– Det finns inte så mycket att göra, vi kan bara fortsätta jobba så hårt som möjligt och komma igenom det här.

Niclas Wallin hör inte till de mest frekventa målskyttarna i NHL, men när hans San Jose i natt gästade Nashville bombade han in i ett rykande slagskott på landsmannen Anders Lindbäck.

Det hjälpte dock inte. Trots 2-1-underläge så sent som sexton minuter in i tredje perioden vände Nashville och vann med 3-2.

Nämnde Lindbäck gjorde en ny stormatch, tog 25 av 27 skott och utsågs till kvällens andre stjärna.

Nicklas Lidström var inte den enda som pangade in tre mål på egen hand i natt.

Tidigt i morse fullbordade även Vancouvers Ryan Kessler ett hat trick när han 03.30 in i övertidsperioden avgjorde Canucks hemmamöte med Columbus.

Sällsamt nog hade en blågul assistans på samtliga mål. Till det första spelade Alexander Edler fram, till det andra Mikael Samuelsson och till det avgörande bröderna Sedin.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL