Lista: Elitseriens största profiler

Foto: Fredrik Norrena.
HOCKEY

1. Fredrik Norrena, mv, Linköping

Varvar vansinnigheter med fantastiska räddningar. Har många intressanta funderingar, men vägrar prata med kvällstidningar. Den dagen han viker sig har vi högkvalitativ läsning, jag lovar.

2. Challe Berglund, t, Modo

Hockeyligan sliter säkert sitt hår när Challe för hundrade gången sågar en domare. Men Modos tränare räds inte att säga vad han tycker. Och kickar spelare som inte håller måttet.

3. Hardy Nilsson, t, Djurgården

Älskar myten av sig själv som ”Hårde Hardy”. Är oftast brutalt ärlig. Har en mystik kring sig som gör att han skapar rubriker även när han håller käften.

4. Andreas Jämtin, f, Linköping

Är fortfarande en aggressiv jävel som retar motståndarna vansinniga, men har nu även visat att han är en jäkligt duktig hockeylirare. Missar tyvärr Channel One Cup på grund av skada.

5. Anton Hedman, b, Modo

Det är kanske inte helt politiskt korrekt att ta med Hedman på listan, men här har vi onekligen en spelare som skapar rubriker. Lämnar ingen oberörd.

6. Dick Axelsson, f, Färjestad

Hamnade i bråk med Detroit och återvände till Sverige, vilket vi tackar för. Vilka handleder! Känsligast i elitserien.

7. Perra Johnsson, t, Timrå

Pratar mysig värmländska, men när Perra väl exploderar vill ingen vara i närheten. Räds inte fan själv och tvekade inte att skicka iväg stjärnan Daniel Corso när han inte skötte sig.

8. Lance Ward, b, HV 71

Har tagit timeout för att en av hans söner ska genomgå en hjärtoperation. Men oj, så vi saknar honom nu. Elitserien mår inte bra utan en Lance som bråkar med allt och alla.

9. Teemu Laine, f, HV 71

Powerforwarden som sköt guldet till HV förra säsongen är inte bara elitseriens snabbaste skridsko­åkare. Han gör mål, tacklar, tjafsar, anklagas för att filma och slår tillbaka.

10. Joakim Lindström, f, Skellefteå

Elitseriens poäng- och målkung har många strängar på sin lyra. Boxningsmatchen mot AIK:s Johan Andersson gör att han även ligger tvåa i elitseriens utvisningsliga.

ARTIKELN HANDLAR OM