”Vi ska spela djävulskt disciplinerat”

HOCKEY

Bäckman vet hur Danmark ska skrälla igen

MANNHEIM. Danmarks förbundskapten Per Bäckman har segerreceptet klart mot Sverige.

– Vi ska spela djävulskt disciplinerat. Då kan vi ha en chans, säger han.

Per Bäckman satt och såg Sveriges match mot Schweiz i går och i dag anländer danskarna till Mannheim. Frågan är bara hur fräscha ben danskarna har efter sex tuffa VM-matcher.

”Inledningen viktig”

– Men som tur var får vi två lediga dagar inför kvartsfinalen mot Sverige. Hade vi spelat i går hade vi nog fått lämna walk over. Vi har ju bara två spelare i den här truppen som är vana att spela mot motstånd av den här klassen, säger Bäckman.

Hur bedömer du chanserna, då?

– Det är en match och ingen serie. Om vi mötte Sverige tjugo gånger i rad kanske vi skulle vinna en match. Men det har hänt förr att sämre lag har överraskat i enskilda matcher.

– Men vi måste spela oerhört disciplinerat och inledningen på matchen blir enormt viktig. Vi får inte spela som Schweiz gjorde mot Sverige i går.

Vad talar för Danmark?

– Det som imponerar är att vi bara släppt i 1,4 mål i snitt om vi räknar bort matchen mot ryssarna. Vi är trea bland alla VM-lag i power play och har bara släppt in tre mål i numerärt underläge. Och vi har en bra målvakt. Och det gäller att hålla tätt bakåt och minimera misstagen för jag tror inte vi får mer än två mål på de målvakter som Sverige har. Det spelar ingen roll vem som står av Markström och Gustavsson. Båda är världsmålvakter.

”Inget dåligt lag”

Vilka utespelare var du mest imponerad av i Sveriges match mot Schweiz?

– Tony Mårtensson och Magnus Pääjärvi-Svensson. De flög ju fram på isen.

Svenske förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson tar inte heller ut någon seger i förskott.

– Nej, bara för att vi slog dem med 10–3 i Ängelholm strax före VM betyder inte att det blir en lätt match. Danskarna har imponerat så här långt. Det är inget dåligt lag. Men spelar vi som vi ska, så ska vi naturligtvis vinna.