Fasth skadad – då klev supertalangen fram i sudden

Av: Mattias Friberg

Publicerad:
Uppdaterad:

MALMÖ/STOCKHOLM. Växjö är klart för SM-final.

Men biljetten dit blev dyrköpt eftersom stjärnmålvakten Viktor Fasth tvingades utgå efter en otäck smäll och befarad hjärnskakning.

– Förhoppningsvis är han back in business i finalen, säger tränaren Sam Hallam.

Växjö hade chansen att bli klart för final i eftermiddagens bortamöte med Malmö.

Smålänningarna tog också ledningen tidigt, efter ett olyckligt självmål Anton Mylläri, men skåningarna hann kvittera innan den första periodpausen när Nils Andersson dundrade in 1–1 i spel fem mot tre.

Men i likaläget, knappt fem minuter in i mellanperioden, föll Växjös landslagsmålvakt Viktor Fasth olyckligt och slog, till synes, huvudet kraftfullt i isen.

Reserven har ersatt

Fasth skulle backa in i buren efter att ha räddat ett skott, men fälldes av medspelaren Daniel Rahimis skridsko och föll handlöst bakåt.

Stjärnmålvakten tvingades ledas av isen av lagkamrater samtidigt som andramålvakten Viktor Andrén fick ersätta 35-åringen i matchen.

– I Viktor Fasths fall åker han på en smäll och vi väljer att plocka av honom efter att vår läkare har kikat på det. Nu får vi en vecka här så förhoppningsvis är han back in business i finalen, säger Växjö-tränaren Sam Hallam.

Forward till sjukhus

Kort tidigare i matchen fick även Växjöforwarden Linus Fröberg utgå efter att ha tacklats blodig. Även han slog huvudet, till synes i plexit, efter en tackling av Malmös Fredrik Händemark.

Fröberg fick föras till sjukhus, berättar Hallam:

– Det lilla jag har hört om Linus Fröberg är att han skickats vidare till sjukhus. Det såg ut som det kunde ha varit lite blessyrer i ansiktet. De får titta om det är allvarligt eller bara blåmärken. Vi väntar tills vi får svar på det, säger Växjötränaren.

Det blev inga fler mål under ordinarie tid, reserven Andrén storspelade i kassen och matchen gick till förlängning.

Då avgjorde supertalangen Elias Pettersson med ett drömmål och sköt Växjö till SM-final.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad: