Kris – då byter HV ut sportchefen

HOCKEY

Dag Larsson: Jag hade gärna stannat kvar...

Krislaget HV 71 byter sportchef mitt under slutspurten av elitserien.

Dag Larsson får lämna sitt jobb och ersätts av klubbdirektören Bengt Kinell.

– Jag hade gärna stannat kvar säsongen ut. Men om det här är det bästa för föreningen accepterar jag förstås det, säger Dag Larsson till sportbladet.se.

Foto: Byter jobb HV71:s sportchef Dag Larsson får nya arbetsuppgifter i föreningen.

Dag Larsson tillträdde som sportchef i HV 71 1998 och har fått mycket beröm för sina insatser för klubben. Han har värvat flera kanonnamn till Jönköping och när klubben spelade hem SM-titeln 2004 var Larsson en av de stora hjältarna utanför isen.

Men i höst och vinter har Larsson fått utstå en hel del kritik.

Floppvärvningar

HV 71, mästarna, sladdar i tabellen och många av värvningarna har varit floppar.

Torontos stjärnback Bryan McCabe platsade inte och åkte hem, kanadensiske målvakten Brian Boucher skickades också hem – och finske målvakten Vesa Toskela var skadad när han kom till Jönköping...

– Klart jag måste vara självkritiskt till hur vi hanterat just de här fallen. Vi kanske borde undersökt de här spelarna mer än vad jag gjorde. Men det var ju bra namn med bra meriter och jag är fortfarande förvånad att resultatet blev så svagt, säger Dag Larsson till sportbladet.se.

I söndags hade huvudstyrelsen möte och besultade då att klubbdirektören Bengt Kinell – med omedelbar verkan – tar över jobbet som sportchef.

Arenasäljare

Larsson stannar dock kvar i föreningen och blir arenasäljare, där föreningen tror att Larssons kunskaper om företag och ekonomi ska hjälpa HV 71 att bli ännu starkare.

– Jag ser det inte som jag fått sparken. Det var klart sedan tidigare att jag skulle sluta efter den här säsongen, men allt som hänt senaste tiden har väl påskyndat det här beslutet. Jag hade gärna stannat kvar säsongen ut, men accepterar styrelsens beslut, säger Dag Larsson.

Klubbdirektören Bengt Kinell, 51, före detta spelare i klubben, blir nu också sportchef under resten av säsongen. Jobbet med att söka en ny sportchef för organisationen har redan startat.

I kväll spelar HV 71 en ny ödesmatch i elitserien: borta mot Linköping.

PeO Larsson

ARTIKELN HANDLAR OM