Björklövens fina hjälmhyllning till Forsberg

avDaniel Sörensen

Foto: Erik Mårtensson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tobias Forsbergs otäcka nackskada fortsätter att beröra det svenska folket.

I matchen mellan Modo och Björklöven hyllades Leksandsforwarden både av spelare och supportrar.

Björklövens spelare hade små hjärtan med hans initialer fastklistrade på hjälmarna.

Det har nu gått 14 dagar sedan Leksands Tobias Forsberg, 30, oturligt nog for in med huvudet rätt in i sargen i matchen mot Almtuna.

Han skadade nacken allvarligt efter den otäcka olyckan och har vårdats på Akademiska sjukhuset i Uppsala sedan dess.

I går meddelade spelarens agent Michael Reander att Forsberg inte kommer spela mer i år.

– Då skadan som tidigare nämnts är allvarlig så kommer den närmaste framtiden handla om rehab och återhämtning. Det är fortfarande för tidigt att bedöma omfattningen av skadan. Som tidigare nämnts så får Tobias den bästa stöttning han kan få av sina närmaste och personalen på Akademiska sjukhuset för sin väg tillbaka. Tobias kommer inte att spela något mer under denna säsong, säger han.

”Det här är vackert”

Forsberg har efter olyckan hyllats på flera håll runt om i landet.

Under kvällens match i hockeyallsvenskan mellan Modo och Björklöven visade både spelarna och supportrarna sitt stöd. Bortalagets spelare hade små, vita hjärtan med Forsbergs initialer (”TF”) fastklistrade på hjälmarna.

– Det har kommit in hyllningar till Forsberg av fans, klubbar och spelare den senaste tiden. På nåt sätt är det som att alla samlas. Det är en jobbig situation, men det här är vackert, säger C Mores kommentator Patrik Westberg.

Även Modo-supportrarna hyllade Forsberg – som slog igenom i klubben 2007/2008 – med en banderoll där det stod: ”Kämpa Tobbe”.

”Vi förtjänar vinsten”

Det tog en dryg halvtimme innan gästande Björklöven hittade nätet för första gången i derbyt mot Modo – Jacob Andersson gjorde sitt sjunde mål för säsongen.

Men sedan vände Örnsköldsviksgänget och drog in två raka mål i den tredje perioden. Jakob Stenqvist kvitterade för Björklöven med två och en halv minut kvar.

Hans namne, Jacob Peterson, avgjorde matchen i förlängning. Hans 3–2-mål för Björklöven kom efter 2.20 i extraperioden.

– Det var väldigt skönt att vi får det här. Det är en viktig poäng för oss. Jag tycker att vi gör en bra match överlag. De får med sig några puckar, men vi förtjänar vinsten, säger matchhjälten.

Modo ligger efter kvällens match på femteplats, samtidigt som Björklöven placerar sig på plats tio.

ARTIKELN HANDLAR OM