”Varit en lång dag, men jäkligt skoj”

HOCKEY

MALMÖ

Från kaoset i Pantern till första SHL-matchen för moderklubben på mindre än ett dygn. Sebastian Dyk hade en väldigt speciell lördag när hans Malmö förlorade med Djurgården.

– Det har varit en lång dag, men jäkligt skoj, säger Dyk.

Foto: CHRISTIAN RNBERG / BILDBYR N

Malmö Redhawks tappade en 3–1-ledning till förlust med 3–4 i förlängningen hemma mot Djurgården. Men det är inte det 25-årige forwarden Sebastian Dyk kommer att minnas mest med lördagens SHL-matchen.

Dyk blev blixtinlånad till Redhawks från Pantern. Han spelade först bortamatch mot Södertälje på fredagen och sov sedan på spelarbussen hem till Skåne.

På lördagseftermiddagen gjorde han sin första SHL-match för sin moderklubb Redhawks. 

– Det var jäkligt skoj. Jag tror det var sju år sedan jag sprang i det här omklädningsrummet med grabbarna. Det har varit en lång dag, men jäkligt skoj, säger Dyk.

Panterns spelarbuss kom hem till Malmö vid 5.15-tiden på lördagsmorgonen och sedan fick Dyk någon timmes sömn innan det var dags för ny match.

– Jag sov faktiskt förvånansvärt bra (på bussen). Man har ju madrasser nu för tiden som man kan lägga ut och sova hyfsat på. Det är kanske inte det mest optimala innan match. Det är inget jag tycker har påverkat utan det kändes ganska bra.

”Var längesen”

Dyk, som tidigare gjort två SHL-säsonger i HV 71, gick rakt in i fjärdekedjan med Kim Rosdahl och Lukas Haudum och gjorde en bra match.

– Det kändes helt okej. Det var längesen jag var uppe och spelade i SHL. Har spelat med Pantern ett tag. Jag ville gå in här och spela bra och följa systemet. Inte göra det allt för avancerat första matchen. Jag hade nån chans som inte var helt ofarlig. 

Dyks ordinarie lag Pantern ligger trea i Hockeyallsvenskan, men utanför isen har det stormat runt Malmöklubben i höst. Sportchefen Joakim Tillgren fick sparken efter 40 år i klubben. Klubben har nya skatteskulder och tränaren Håkan Åhlund har inte stått i båset de senaste tre matcherna.

– Det ligger på styrelsens bord. Det är inget som vi spelare tänker på eller som påverkar oss. Det tror jag man ser när vi spelar också. Vi har extremt kul och är en jättetajt grupp. Vi trivs på isen. Det som händer utanför isen stannar utanför isen. Vi har en bra känsla i laget.

Ni spelade utan tränare Åhlund i går också?

– Håkan var inte med i går. Det är inget vi väljer eller påverkar heller. Det är styrelsen som har valt att sätta honom på en annan position. Sen hur det har gått till har jag ingen aning om. Alla såna frågor får styrelsen ta hand om.

Utlåningen till Malmö varade bara en match och nu är det landslagsuppehåll i SHL. Dyks nästa match blir med Pantern mot Almtuna på onsdag. Men efter två hektiska hockeydygn räknade han med att somna gott på lördagskvällen.

– Det gör jag nog. Jag har spelat onsdag, fredag och lördag. Jag kommer att somna gott och sova länge.

Experterna tippar: Så slutar SHL 00:23
ARTIKELN HANDLAR OM