Västerås säkrade playoffplatsen

HOCKEY

Nollade seriesegrarna på bortaplan

Daniel Sperrle spikade igen på bortaplan mot klara seriesegrarna Växjö och ledde sitt Västerås till en 3-0-seger.

Det innebär att Västerås är klara för playoff.

– Att spela viktiga matcher är det roligaste som finns, säger matchvinnaren Sperrle.

Västerås behövde plocka två poäng borta mot Växjö för att för egen maskin säkra playoffbiljetten, men efter att Daniel Sperrle spikat igen målburen för seriens målgladaste lag bärgade västmanlänningarna samtliga tre poäng.

Det innebär alltså att västmanlänningarna säkrade playoffbiljetten trots att två omgångar återstår av serien.

– Det var så klart jätteskönt, vi gör en bra match rakt igenom och jobbar för varandra. Det kändes bra i målet också, men jag fick bra hjälp, det ska man inte glömma, säger Daniel Sperrle.

Motade 24 skott

– Jag har sett fram emot de här avgörande matcherna länge, och vi har haft svårt att vinna mot Växjö tidigare, så därför var vi extra taggade inför matchen. Det var skönt att bryta trenden och ta playoffplatsen på samma gång.

Sperrle motade totalt 24 skott i Växjö Ishall.

– Det är svårt att som målvakt göra något mer än att hålla nollan, så visst var det skönt, även om de tre poängen är det viktigaste, säger keepern.

Matchen avgjordes målmässigt redan i den första perioden. Jason Walters slog in 1-0 i power play efter sex och en halv minut, och i slutet av perioden ökade Peter Öberg på till 2-0.

”En match i taget”

Öberg gjorde sedan 3-0 i tom bur med en och en halv minut kvar att spela.

Men även om playoffplatsen är klar, så har Västerås viktiga matcher i slutomgångarna eftersom placeringarna i tabellen ger bonuspoäng inför playoff.

Västerås har häng på Leksands fjärdeplats och är en poäng efter, men då har Leksand en match mindre spelad.

– Nej, nej, vi slappnar inte av, vi kommer att köra på och göra som vi gjort hela säsongen, det vill säga ta en match i taget. Nu har vi fullt fokus på matchen mot Mora på måndag.

ARTIKELN HANDLAR OM