”En horribel nivå av domarna”

HOCKEY

Baksmällan efter guldet – jakten på tre poäng.

Titeln, om det just nu skulle produceras en film om svenska mästarlaget och nuvarande elitseriejumbon Färjestad. En följetong som inte vill ta slut.

– Vi spelar bra för sällan i matchen för att vara värda tre poäng, säger Färjestads tränare Niklas Czarnecki.

Nykomlingen Växjö kom till Karlstad och snodde åt sig två poäng efter ett straffavgörande, det stod 2–2 efter full tid. Frågan är om någon ens är förvånad med tanke på vilken form som de svenska mästarna i Färjestad visat upp i säsongsinledningen. Fortfarande ingen seger efter full tid. Och fortfarande sist i tabellen.

– Jag kan inte säga annat än att vi tar ett kliv bakåt, framför allt sett till hur vi spelade mot Frölunda. Vi kommer upp i energi bara bitvis som när vi spelar boxplay där vi är hundraprocentiga, säger Niklas Czarnecki.

Sur på domarna

Spel i numerärt underläge fick man dessutom gott om tid att fila på. Tre hemmautvisningar på kort tid i den första perioden gav Växjö spel med en man mer i över fyra minuter, varav två i spel fem mot tre.

– En horribel nivå av domarna. Om de skulle hållit samma nivå i slutet när Bastiansen blir hakad när han är nära att avgöra borde det blivit 2+2+5. Då får man ta för i stort sett alla närkamper, bedrövligt, suckar Czarnecki.

Han var även irriterad när Färjestad efter lång granskning från måldomaren inte fick ett mål godkänt som hade betytt 3–2:

– Det jag säger till domaren är att fråga var han står placerad, han har en skyldighet att se vad som händer i situationerna. Han ser ingenting säger han, men det måste man väl se till att man gör som domare.

Växjös målvakt Martin Gerber gav sin syn på situationen:

– Den träffade på (Rickard) Wallin och studsade ner på baken och sedan under mitt benskydd och låg en sådan bit från mållinjen, säger han och mäter upp en decimeter mellan händerna. Men jag såg inte helt säkert.

Iggulden segerskytt

Inget mål där hur som helst och som vanligt när Färjestad är inblandat blev det förlängning och straffar. Där stoppade Gerber med ett förflutet i klubben hemmalagets samtliga straffar – Mike Iggulden satte den enda straffen och det räckte till seger.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM