FBK riskerar spelarflykt

Stjärnorna Christian Berglund och Rickard Wallin kan lämna

Christian Berglund kan lämna Färjestad.
Christian Berglund kan lämna Färjestad.

Karlstad. Totalt sitter 12 spelare i Färjestad med utgående kontrakt – och kvällens match kan alltså bli den sista i FBK-tröjan för flera av dem.

– Pengarna kommer långt ner på listan när det handlar om var jag ska spela nästa säsong, säger veteranen Christian Berglund.

Färjestad är nere för räkning. Nu har spelarna kniven mot strupen och hemmalaget måste tvinga fram en seger för att det inte ska bli guldfest för Skellefteå i kväll.

– Nu går det inte att gömma sig. Det är bara ut köra och hålla ihop som ett lag nu, säger Christian Berglund.

Förutom ett Färjestad kan förlora ett guld – eller vinna ett silver – så är det totalt 12 spelare som sitter på utgående kontrakt med klubben.

”Inget är klart...”

Bland annat kan Christian Berglund och Rickard Wallin göra sina sista matcher i klubben. FBK-veteranernas säsong har varit tuff med skador och bänkningar, och båda har signalerat att de vill ta tag i kontraktsdiskussionerna först efter säsongen.

– Både Rickard och jag har varit med ett tag men det där är inget jag har tänkt på, att detta kan vara min sista match i Färjestad i kväll. Men det är klart jag har tankar på hur det ska bli nästa säsong men inget är klart, säger Berglund.

Hur gärna vill du vara kvar i Färjestad?

– Det är svårt att säga just nu faktiskt. Men det jag vet är att magkänslan måste kännas rätt. Jag ska vara motiverad för den klubb jag kommer spela för i höst och det måste fungera för familjen också. Pengar är absolut inte det viktigaste. Det kommer långt ner på listan.

Kan göra som kusinen

Kusinen Fredrik Eriksson har gjort succé i den tyska ligan med sitt Nürnberg. Han har kontrakt med laget även nästa år och under säsongen har det ryktats om att kusinerna vill spela med varandra.

– Det har varit en del spekulationer men det är inget man behöver dra för stora växlar av. Jag har bestämt mig för att jag vill spela hockey i två-tre år till. Och det tror jag att jag klarar av att göra på toppnivå. Om det blir här eller i en annan klubb, det vet jag inte ännu.

Är ett annat SHL-lag än FBK aktuellt?

– Nja, det blir nog svårt, säger Berglund.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN