Janne Karlsson lämnar Karlskrona

Janne Karlsson.
Janne Karlsson.

Tränaren Janne Karlsson, 49, bryter med Karlskrona.

– Ja, det stämmer. Janne hade en option i kontraktet och har valt att säga upp sig, säger sportchefen Stefan Bengtzén till Sportbladet.

Häromdagen kom beskedet att allsvenska hockeyklubben Karlskrona HK är i ekonomisk kris och måste dra ner kostnaderna med fyra miljoner kronor för att rädda elitlicensen.

Nu kommer nästa tunga smäll för klubben.

Tränaren Janne Karlsson lämnar, meddelar Karlskrona på sin hemsida.

– Han vill vidare och det fanns en sån option i avtalet som han har nyttjat, säger Stefan Bengtzén.

Janne Karlsson räddade kvar KHK i allsvenskan via kval under sin första säsong i klubben. Till den gångna säsongen storsatsade klubben och slutade femma i allsvenskan. Man var även nära att nå kvalserien, men föll på målsnöret i play off-serien.

”Hotbilden har funnits”

Först en miljonsmäll och nu flyr tränaren. Hur mår Karlskrona HK?

– Ekonomin har jag inga bekymmer med så länge jag har klart för mig att sporten inte blir berörd. Vi har god kontroll och kommer hantera det på ett bra sätt, så det ska inte påverka sporten alls. När det gäller Jannes avhopp så har det funnits med i min hjärna. Hotbilden har funnits där och nu skedde det, men det är inte mer med det, säger Stefan Bengtzén.

– Vi har haft ett bra samarbete, så det finns inga hard feelings.

”Funnits en risk”

Enligt rykten kan Janne Karlsson hamna i Västerås, som ersättare till nye Luleåtränaren Joakim Fagervall.

– Jag försökte klämma honom på vad han ska hitta på nu, men det ville han inte säga. ”Jag har några alternativ”, sa han. Men inget verkar vara klart, säger Bengtzén.

Har ni någon ny tränare på gång?

– Eftersom det har funnits en risk att Janne ska dra har vi haft spår ute. Nu får vi gå hårt på dem, det blir action. Jag tror att det finns många tränare där ute som är sugna på att ta sig an ett uppdrag i Karlskrona. När det gäller spelartruppen känner jag mig trygg, vi har redan 15-16 spelare på kontrakt.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN