Loui Eriksson skadad efter ”skandaltackling”

avPer Bjurman, Hampus Hagman

HOCKEY

Rasar mot ärkebusen: ”Ägaren borde gå in och sparka både honom och tränaren”

1 av 5 | Foto: AP
John Scott sänker Loui Eriksson som troligtvist åkte på hjärnskakning.

NEW YORK. Loui Eriksson tacklades chockerande fult i huvudet av Buffalos återfallsförbrytare John Scott i natt – och fick omtöcknad hjälpas av isen.

– Det är ren skandal att en köttskalle som John Scott överhuvudtaget får spela i NHL, rasar expertkommentatorn Mike Milbury.

Boston, som förstås inte ens behövde gå på halvfart för att slå hopplöst undermåliga, hade ledningen med 4-2 när John Scott – en notorisk återfallsförbrytare som gång på gång uppmanats av NHL att börja uppföra sig mer anständigt – tog sats över isen och knockade Loui Eriksson med en häpnadsväckande ful armbåge rakt i huvudet.

Eriksson föll förstås i isen, blev liggande en längre stund och leddes sedan omtöcknad ut i omklädningsrummet – för att inte återvända mer i matchen.

Fick matchstraff

Exakt hur illa däran göteborgaren är vill Bruins inte uppge, men risken att han drabbats av en kraftig hjärnskakning är uppenbar.

Bostons gm hälsar via lagets officiella twitterkanal att Loui stannat kvar i Buffalo över natten som en försiktighetsåtgärd, men förväntas återvända till Boston under torsdagen.

Scott fick givetvis matchstraff och har garanterat en lång och kännbar avstängning att se fram emot.

”En köttskalle”

Men det räcker inte, tycker expertkommentatorn Mike Milbury.

– John Scott är en köttskalle som inte kan någonting annat än att spela fult och skada andra, rasar han i NBC:s hockeystudio efter övergreppet i First Niagara Center.

– Det är skandal och en skam för Buffalo att han alls har ett kontrakt. Ägaren borde gå in och sparka både honom och Ron Rolston, coachen som slänger ut honom på isen. Han är ingen NHL-coach.

Och Scott, som bara skrapat ihop fem poäng på 187 (!) matcher i världens bästa liga, lär efter det fula tilltaget ha fått fler belackare om han verkligen har i NHL att göra.

– Han gjorde sitt jobb. Han är där för att göra två saker; slåss och skada. Han gjorde båda de sakerna, sa Boston-coachen Claude Julien.

Matchen vann Bruins till slut med 5-2. Svenske Carl Söderberg stod för två assist.

Se ”skandaltacklingen” på Eriksson här (OBS! Extern länk)

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL