Djurgården vill rädda Stockholmshockeyn

1 av 2 | Foto: Ritningar på ”Nya Hovet” från 2013.
HOCKEY

Djurgården tar initiativ för att rädda Stockholmshockeyn.

Djurgården Hockey, Stockholms Ishockeyförbund och representanter från näringslivet var i dagarna i Stadshuset för ett möte med finansborgarrådet Sten Nordin, skriver Djurgårdens hemsida.

Både allsvenska Djurgården och SHL-klubben AIK spelar sina matcher på Hovet, en 50 år gammal arena. Stockholms stad utreder just nu fyra olika alternativ gällande upprustning av Hovet som i dagsläget är en gammal arena som inte kan möta servicen och kraven på vad dagens publik efterfrågar.

”Staden, Djurgården Hockey och näringslivet bör agera i samverkan för att övervinna ett antal problem som gör att stockholmshockeyn tappar mark mot landet i övrigt”, skriver Djurgården.

– Det är avgörande för vår och även AIK:s existens i de högsta serierna att vi får en modern och publikvänlig arena och som ger en konkurrenskraftig ekonomi för klubbarna. Vi hoppas på en snabb process i vilken vi får medverka från början, likaså att vårt förslag till träningsanläggning kommer att utvärderas och bibehållas på ett positivit sätt, säger Djurgårdens ordförande Kaarel Lehiste till Djurgårdens hemsida.

Vill ha ny träningsanläggning

Eftersom ett moderniserat Hovet inte kan upplåtas för träningsverksamhet för Djurgården och AIK behövs en träningsanläggning för att kunna bedriva elit- och breddverksamhet. Djurgården presenterade ett förslag till att uppföra en sådan i egen regi som staden nu i positiv anda ska studera.

ARTIKELN HANDLAR OM