Sedinarna avgjorde – med ett drömmål

HOCKEY

”Ett riktigt fint skott”

NEW YORK. Bröderna Sedin verkar vara på väg mot ännu en formidabel säsong.

I natt avgjorde de Vancouvers hemmamatch mot Washington – med ett makalöst vackert mål.

– Ja, vi hade pucken länge och Danne fick på ett riktigt fint skott. Det känns bra nu och det har det gjort sedan dag ett, säger assistkungen Henrik till Sportbladet efter 3-2-segern.

Washington hade ledningen med 2-1 i början av tredje perioden och såg, trots Vancouvers klara spelövertag under större delen av matchen, ut att kanske kunna gneta sig till en seger.

Men då tryckte bröderna Sedin till på gasen.

Först spelade Daniel fram till Ryan Keslers kvittering.

Och bara några minuter senare avgjorde samma Daniel med ett brakande slagskott sedan han och brorsan Henrik snurrat runt i zonen som två flamenco-dansörer med raketmotorer i pjäxorna.

”Bästa matchen i år”

Till och med barske coachen John Tortorella var imponerad och talade efteråt om att det var många år sedan han såg ett liknande mål.

– Ja, vi hade verkligen pucken länge i det läget och sedan fick ”Danne” på ett riktigt fint skott. Det var roligt, säger Henrik när vi når honom halvannan timme efter slutsignalen.

– Jag tycker överhuvudtaget vi spelade bra idag. Det var nog faktiskt den bästa matchen på hela säsongen. Vi hade hög fart och skapade väldigt mycket.

”Ser det som ett tecken...”

Då har han själv varit väldigt bra även tidigare under säsongen, något man bara behöver studera statistiken för att kunna konstatera.

Henrik leder NHL:s assistliga och ligger på delad andraplats bakom Sidney Crosby i poängligan.

– Det ser jag som ett tecken på att det gått bra och det känns det verkligen som det gjort. Jag tycker det känts bra sedan dag ett med ny coach och nytt spelsystem och allt, kommenterar han.

Att tvillingarna får spela mer än någonsin och i natt till exempel var på isen i drygt 23 minuter – extremt mycket för forwards – är inget som stör.

Tvärtom.

– Jag tycker bara det är kul att få så mycket istid. Jag spelar mycket hellre 23 minuter än som tidigare 17-18, när man fick sitta och vänta till exempel under utvisningarna. Det här är mycket roligare, förklarar ”Henke”.

Och när bröderna Sedin har roligt får omvärlden se upp.

Då kan de, som vi såg i natt, åstadkomma nästan vad som helst.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL