Winnipegs urstarka vändning i natt

avPer Bjurman

HOCKEY

TAMPA. Det såg ut som att Nashville avgjort med tre mål i första perioden.

Men inte alls.

Ett ursinnigt Winnipeg slog tillbaka, vände och vann till slut den tredje Stanley Cup-bataljen mellan NHL:s två bästa lag med 7-4.

– Vi slutade inte tro på oss själva. Därför fick vi det här gjort , säger den i alla avseenden väldige Dustin Byfuglien.

Den blev synnerligen egendomlig och halsbrytande, den tredje slutspelsduellen mellan ettan och tvåan i grundserietabellen.

I första perioden gjorde gästerna som de ville, prickade in tre mål på en skakig Connor Hellebuyck och fick tyst på den monstruöst högljudda publiken i MTS Bell Place.

I andra väntade total scenförändring. Jets kom ut som jagade djur, var ikapp efter fem och en halv minut – och innan sista pausen hann den enorme bjässen Dustin Byfuglien också ge hemmalaget ledning med sitt andra mål för kvällen.

Foto: Terrence Lee / X02835

”Enorm medvind av publiken”

Då var det däremot inte särskilt tyst i hallen. Expertkommentatorn Brian Boucher menade till och med ett det var publiken som i praktiken gjorde ett par av målen i mittakten.

– Ja, säger snipern Blake Wheeler till lokal media, det kan man nästan påstå. När de eldar på under sekvenser som den i början av andra perioden får vi sån enorm medvind att vi nästan inte går att stoppa.

Han fortsätter – med en pik i tydlig riktning mot Nashville:

– Här är det verkligen publiken som låter också. Inte liveband eller inspelade ljud eller vad det är. Våra fans skriker för egen maskin och ljudet går rakt genom kroppen på oss.

Dumma utvisningar

07.40 in i slutperioden såg Filip Forsberg med en rykande projektil till att Nashville kom tillbaka och länge såg det ut som att också match nummer tre skulle komma att avgöras på övertid, men i slutet av matchen radade bortalaget upp den ena dumma utvisningen efter den andra – bland annat gjorde sig målvakten Pekka Rinne skyldig till en oförlåtlig slashing – och Jets kunde gå ifrån till 7-4, efter två mål i tom kasse.

– Vi slutade inte tro på oss själva. Därför fick vi det här gjort, säger nämnde Byfuglien till Jets hemsida.

Predators slutade inte heller tro på själva. Däremot slutade de spela hockey mellan varven.

– Ja, i andra perioden var det verkligen tydligt. Vi bara lade av. Alla såg det och man kan omöjligen vinna hockeymatcher på det sättet, säger backen Ryan Ellis.

LISTA: NHL-lagen som vunnit flest Stanley Cups 00:34

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL