Brodin förlänger med Djurgården

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Det händer grejer i Djurgården.

I dag blev det klart att Daniel Brodin förlänger med klubben.

Samtidigt har både Axel Jonsson Fjällby och Lukas Vejdemo skrivit på NHL-kontrakt.

Nederlagstippade på förhand – men Djurgårdens säsong överträffade alla förväntningar. Säsongen slutade med en semifinalplats efter att ha kommit tvåa i seriespelet.

Men nu får klubben svårt att behålla flera av sina nyckelspelare. Sedan tidigare står det klart att Joacim Ericsson, William Lagesson, Patrik Lundh, Linus Johansson, Markus Ljungh, Mikael Ahlén och René Bourque alla lämnar klubben.

Dessutom erbjöds varken Alexander Falk eller lagkaptenen Calle Ridderwall nytt kontrakt.

Nu kan även Axel Jonsson Fjällby och Lukas Vejdemo vara på väg bort. Den förstnämnde skrev tidigare under onsdagen på ett treårskontrakt med Washington Capitals.

”Dif är hemma”

Senare blev det även officiellt att Lukas Vejdemo skrivit på för två år med Montreal Canadiens.

En som däremot stannar kvar på Hovet kommande säsong är Daniel Brodin. Den 28-årige publikfavoriten, som missade större delen av säsongen på grund av en knäskada, har skrivit på för ytterligare ett år.

– Kul att skriva på ett år till. Jag känner att det här är hemma och att det är här jag vill vara, säger han till Djurgårdens hemsida.

– Förra året var speciellt för mig. Missa i stort sett hela säsongen. Jag vill ta revansch på det och komma tillbaka till där jag var säsongen innan det, säger han.

Sedan tidigare har klubben kunnat presentera återkomsten av Jacob Josefsson samt nyförvärven Robin Jensen (Pantern), backen Olle Alsing (Leksand), Emil Bemström (Leksand), Jacob Lilja (Linköping) och Manuel Ågren (Oskarshamn).

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE