Ishockey

AVSLÖJAR: Andrén på väg att lämna Brynäs

Av: 

Hans Abrahamsson

Tomas Ros

HOCKEY

Viktor Andrén, 27, är på väg att lämna Brynäs.

Enligt uppgifter till Sportbladet är Brynäs på målvaktsjakt, samtidigt som en allsvensk klubb vill ta över Andréns kontrakt.

Viktor Andrén kom till Gävle inför förra säsongen men sejouren i Brynäs har inte blivit speciellt lyckad. Växjös guldhjälte från 2018 var tvåa bakom Samuel Ersson förra säsongen och den här säsongen har det bara blivit fem matcher bakom Veini Vehviläinen. 

Andrén har stundtals fått utstå hård kritik från de egna fansen och i en intervju med Sportbladet för någon vecka sedan sa han: 

– Jag använder knappt sociala medier, jag har nästan kopplat bort allt sånt där i min telefon. Jag orkar inte ta i det, sa han.

Viktor Andrén.

Då hade Andrén precis vunnit sin första match för säsongen (mot Linköping) efter att före det ha stått i fyra förlustmatcher. 

Enligt Sportbladets uppgifter kan nu Andrén och Brynäs var på väg att bryta kontraktet. Det som återstår är att Brynäs ska hitta en ersättare. Det ska även lösa sig med en ny arbetsgivare för Mariestadskillen. Och där ska det finnas ett hett alternativ.

Det handlar, enligt vad Sportbladet erfar, om en allsvensk klubb som är beredd att ta över Andréns kontrakt den här säsongen. Viktor Andrén var under förra säsongen utlånad några matcher till allsvenskan och Almtuna. 

Brynäs är på målvaktsjakt och hoppas inom en snar framtid kunna presentera en ny målvakt. Enligt vad Sportbladet erfar är inget hundra procent klart och tills det är löst är det inte aktuellt att släppa Andrén.

ANNONS

Hockey-VM dominerar dagens Powerplay. Hur sitter dina tecken? Syna kupongen och gå för åtta rätt!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Ishockey

LÄS VIDARE

Silly-surr med Ros och Abris: Brynäs målvaktslösning

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey