Philadelphia Flyers

Ivan Fedotov på sjukhus: ”Någon form av injektioner”

Av: 

Jonatan Pinheiro Diamant

HOCKEY

Den ryske hockeymålvakten Ivan Fedotov är på sjukhus efter att ha gripits.

Advokaten Alexej Ponomarev säger att Fedotov inte mår bra.

– Han säger att han har fått någon form av injektioner vars innehåll han inte känner till, säger Ponomarev till ryska Match TV.

Under fredagen kom rapporter i ryska medier om att landets OS-målvakt Ivan Fedotov har gripits.

25-åringen utsågs till KHL:s bäste målvakt den senaste säsongen och skrev på sitt första NHL-kontrakt med Philadelphia Flyers i maj.

PLUS: KAMIKAZETIPS: Så här slutar NHL 2022/2023


”Inte listad som andra”

Fedotov ska ha gripits utanför en hockeyarena i Sankt Petersburg och förts till en militär anläggning. Anledningen uppges vara att han misstänks för att undvika militärtjänstgöring när han flyttar till USA.

Efter gripandet kom även uppgifter om att Fedotov förts till sjukhus med ambulans efter att ha klagat på magsmärtor och under lördagskvällen berättade Fedotovs advokat Alexej Ponomarev om målvaktens dåliga hälsotillstånd.

– I nuläget kan vi inte säga exakt hur det är. Han ligger på sjukhus men av någon anledning är han inte listad som andra patienter. Varken vi eller hans föräldrar fick träffa honom, säger Ponomarev till ryska Match TV.

– Militärpolisen gick just in på sjukhusets område. Jag presenterade mig för dem, sa att jag var advokat och frågade varför de hade kommit. De vände om, satte sig i bilen och gav inga fler kommentarer innan de släpptes in på sjukhusområdet.

Ivan Fedotov.

Sägs ha fått injektioner

Advokaten säger att han misstänker att man vill föra Fedotov till en militär utredningsinstans trots att hans tillstånd är allvarligt.

– Att döma av den senaste kontakten med honom så mår han inte bra. Han säger att han har fått någon form av injektioner vars innehåll han inte känner till. Han fick höra att det var utskrivet av läkare. Han ser inte ut att må särskilt bra. Jag kan inte jämföra med hur han mådde i går men han ser ut som en typiskt sjuk person, säger Ponomarev till Match TV.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: Han visade vad en toppförstärkning betyder

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Philadelphia Flyers