Jesper Fast gjorde mål när Carolina slog Nashville

NEW YORK. Jesper Fast – skyttekungen?

Det är inte så coach-favoriten från Nässjö brukar beskrivas men faktum är att han gjorde sitt andra mål på lika många matcher när Carolina slog Nashville i natt.

– Jag tror aldrig det hänt att jag inlett en säsong med mål i de två första matcherna, men är såklart kul. Förhoppningsvis får jag lite självförtroende och kan fortsätta likadant, säger ”Quickie” till Sportbladet efter 3–2-segern.

Grovjobbare, krigare, den ultimata lagspelaren…det är såna epitet omvärlden har för vana att klistra på Jesper Fast.

Men som sagt: Den här säsongen har han inlett så produktivt att han når noteringen 82 mål om han håller samma takt hela säsongen.

Den 29-årige smålänningen – som efter sju år i New York Rangers kom till Carolina inför förra säsongen – nätade i premiären mot New York Islanders i torsdags och gjorde om det mot Nashville i natt.

– Några 82 mål ska man nog inte hoppas på, säger Jesper med ett skratt när vi når honom efter segern i Bridgestone Arena i Nashville.

– Men det är kul att det börjat så här. Jag tror aldrig det hänt att jag inlett en säsong med mål i de två första matcherna. Förhoppningsvis får jag lite självförtroende och kan fortsätta likadant.

Drog in den bortre kryss

Målet mot Nashville var snyggt också. ”Quckie” drev upp pucken på vänsterkanten under en kontring och just när han förväntades passa vispade han istället upp pucken i bortre krysset.

– Ja, det det är inte varje dag jag gör såna. Jag brukar stå framför kassen och stöka in någon puck. Så det var ju också kul, fortsätter han.

Allra roligast var dock att Hurricanes vann och fått inleda säsongen med två raka segrar.

– Det var ingen hundraprocentig insats ikväll, i andra perioden spelade vi inte alls bra, men det är en styrka att kunna vinna även när man inte är på topp, säger Jesper.

– Jag tycker överhuvudtaget att det känns riktigt bra. Vi förlorade några bra killar i somras men de som ersatt dem har kommit in i sina roller direkt. Det är ju vår styrka, vi är så välcoachade. Alla vet verkligen vad de ska göra. Och håller vi fast vid det tror jag vi kan gå väldigt långt i vår.

Hos Nashville gjorde Filip Forsberg sitt första mål för säsongen i slutet av nattens match, på assist från Mattias Ekholm, men det kom lite för sent.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!