Svenskarna bakom Torontos seger i natt

William Nylander och Pierre Engvall målskyttar i NHL-premiären

NEW YORK. De hissade svensk fana i Toronto i natt.

För det var William Nylander och Pierre Engvall som stod för målen när Maple Leafs vann säsongspremiären mot Montreal med 2-1 – och dessutom stod Rasmus Sandin för en assist.

– Det var en speciell kväll, säger ”Lill-Nyllet”.

STOR RANKNING: 50 bästa spelarna i NHL


Revansch för slutspelsförluster får man aldrig i grundserien, men likafullt ville Toronto väldigt gärna vinna när de i nattens säsongsöppning stötte på Montreal Canadiens för första gången sedan playoff-kollapsen i somras och det lyckades de alltså med – tack vare tre blågula artister.

Först blev Pierre Engvall förste svensk att hänga en puck i NHL säsongen 2021-2022 när han i ett powerplay i mitten av inledningsperioden snärtade in 1-1 – efter förarbete av unge backen Rasmus Sandin.

Sedan avgjorde William Nylander i början av tredje. Han kom loss ren på högerkanten efter en spelvändning och satte 2-1 med ett välriktat isskott.

– Jag vet inte vad jag tänkte, jag hade ingen plan, det bara blev som det blev, ler ”Lill-Nyllet” på sin presskonferens efter slutsignalen.

– Naturligtvis är jag glad. Det här var en speciell kväll, det känns som det var otroligt länge sedan vi hade fans på läktarna och atmosfären  var enastående redan under uppvärmningen.

Engvall hade i slutminuterna chansen att göra sitt andra mål för kvällen i tom kasse men missade.

– Han var dock så bra ikväll att vi förlåter honom det, säger coachen Sheldon Keefe.

William Nylander målskytt i natt.
William Nylander målskytt i natt.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN