Fast kan få chansen hämnas på Rangers

Carolina Hurricanes slog Boston Bruins i Game 7

Publicerad 2022-05-15

NEW YORK. Carolina Hurricanes vann den galna Stanley Cup-helgens första Game 7.

Det betyder att Jesper Fast i nästa rundan kan få chansen att hämnas på New York Rangers – laget som till allmän förvåning inte erbjöd honom en anständig kontraktsförlängning inför förra säsongen.

– Egentligen spelar det förstås ingen roll vilka vi får möta, men det är klart att det vore lite roligt att knäppa dem på näsan, säger smålänningen till Sportbladet efter 3–2-segern i det öronbedövande jublet hemma i PNC Arena.

Det blev precis som vanligt i den sjunde, direkt avgörande holmgången i åttondelsserien mellan Carolina Hurricanes och Boston Bruins.

Hemmalaget vann.

Den här gången lyckades Bruins visserligen skapa lite dramatik i allra sista stund, när de reducerade till 3-2 med 22 sekunder kvar och faktiskt hann gå till vild attack ytterligare en gång till – men Hurricanes höll emot och säkrade avancemanget i det vilda Stanley Cup-racet.

– Ja, det är såklart oerhört skönt att vi klarade det, säger Jesper Fast, lagets ende svensk, när vi talade med honom efter slutsignalen.

– Men vi har varit riktigt starka här i PNC Arena, inte minst tack vare de otroliga fansen. Deras stöd har definitivt hjälpt och inspirerat oss.

Som så ofta i Game 7 var det en något oväntad karaktär som ryckte åt sig rollen som bragdman. Maxi Domi, hämtad från Columbus i en trejd i mars, gjorde sitt livs match, prickade själv in två av målen och spelade fram till det tredje.

– Han var helt otrolig och det gläder att han lyckades i en sån här match, han har kommit in väldigt fint i vår grupp, kommenterar Jesper.

”Har jag lämnat bakom mig nu...”

Nu får Canes möta antingen New York Rangers eller Pittsburgh Penguins i nästa runda och för just ”Quickie” vore det förstås lite raffinerat att gå upp mot de förstnämnda. Han inledde NHL-karriären med sju säsonger för Rangers, men fick ett skambud när kontraktet skulle förnyas inför säsongen 20-21 och hamnade istället i North Carolina.

Nu kan han få chansen att hämnas.

– Mja, det där har jag lämnat bakom mig nu, jag trivs alldeles utmärkt här i Raleigh, och egentligen spelar det ingen roll vilka vi får möta, säger han.

– Fast det är klart, med min historia i klubben vore det lite kul att knäppa dem på nästan

För Boston är säsongen alltså över – och frågan är om också Patrice Bergeron-eran är över.

Den hyllade förstecentern har indikerat att han funderar på att gå i pension, men ville inte ge definitivt besked i natt.

– Jag vet inte vad som händer, det är för tidigt att tänka på, säger han med darr på rösten.

Svenske backen Hampus Lindholm hade varit en fin förstärkning för Tre Kronor i VM, men är på grund av skada inte aktuell.

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!