Hjalmarsson: ”Skulle bli väldigt besviken”

Foto: TT
HOCKEY

Ett Olympiskt spel utan NHL-stjärnor? Det kan bli verklighet om drygt ett år.

Pågående förhandlingar i Nordamerika ska besluta om spelare ska släppas eller inte.

– Jag skulle bli väldigt besviken om de inte låter oss åka, säger Niklas Hjalmarsson som gjorde säsongens 14:e poäng i 5–2 segern över Winnipeg i natt.

Ryssen Artemij Panarin gjorde ett mål och två assist när Chicago vann med 5–2 borta mot Winnipeg i NHL-ishockeyn. Det var Chicagos fjärde raka seger.

Av svenskarna som var på isen var det Winnipegs Tobias Enström och Chicagos Niklas Hjalmarsson som plockade poäng, då båda noterades för assist.

Förlusten var Winnipegs tredje raka, och fjärde raka förlusten på hemmaplan.

”Skulle bli besviken”

I samband med matchen kommenterade Hjalmarsson förhandlingarna som pågår för fullt angående om NHL-spelare ska få delta i OS I Pyeongchang i Sydkorea nästa år. Något som den svenske backen hoppas på.

– Först av allt måste jag försöka komma med i laget – det är tufft, men om de vill att jag åker gör jag definitivt det (. . .) Att spela i Tre kronor är alltid en stor ära (. . .) Jag skulle bli väldigt besviken om de inte låter oss åka, säger han till tidningen Chicago Tribune.

Förhoppningen är att NHL kommer med ett besked i mars.

▪▪▪

I nattens andra NHL-match mellan Tampa Bay och Minnesota blev Mikko Koivu stor hjälte. Den finske lagkaptenen satte avgörande straffen i 2–1-segern och undvek förlust i två raka hemmamatcher för första gången den här säsongen.

Se fler höjdpunkter på och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL