Björklöven tog fjärde raka segern: ”Rycker upp oss”

Joona Voutilainen och Joel Mustonen.
Joona Voutilainen och Joel Mustonen.

Björklöven tog en viktig bortaseger i kampen om seriesegern i hockeyallsvenskan.

Efter en dramatisk match lyckades Umeålaget till slut vinna med 5–3 borta mot Almtuna.

– Vi förtjänar väl ändå vinsten till slut, säger Joel Mustonen i C More:s sändning.

Det var Björklöven som började starkast och satte 1–0-pucken tidigt i den första perioden genom Maxime Fortier. Almtuna kom dock tillbaka och hade tagit över ledningen innan första pausvilan. Detta efter mål av Olle Nordberg och Valdemar Johansson.

Bara 10 sekunder in i andra perioden kom dock kvitteringen signerat Joel Mustonen och tre minuter senare var Björklöven åter i ledning. Målen fortsatte att rulla in och inför tredje perioden var resultatet 4–2 till förmån för bortalaget.

Almtuna hade dock energi att skapa spänning i matchen. Med åtta minuter kvar satte Hampus Harlestam reduceringspucken till 3–4.

Närmare kom dock aldrig Uppsalalaget, utan Björklöven kunde istället punktera matchen till 3–5 i öppen kasse.

– Den första perioden tycker jag är väldigt dålig av oss. Sedan tycker jag vi rycker upp oss ordentligt och förtjänar väl ändå vinsten till slut, säger Joel Mustonen i C More:s sändning.

”En av våra bättre matcher i år”

Matchen var Björklövens fjärde raka vinst och knappar i och med det in på Modo i serietoppen. För Almtuna ser det inte lika muntert ut, förlusten var lagets femte raka.

– Jag tycker vi gör en av våra bättre matcher i år. Synd på andra perioden att vi slarvar bort den lite. Vi vet hur bra de är i powerplay och då kan vi inte ta massa onödiga utvisningar, säger Hampus Harlestam till C More.

– Jag tycker inte det känns som det var femte raka. Det visste jag faktiskt inte, det har känts bra.

Klättrar upp på slutspelsplats

I den annars haltande tabellen tog Västervik tre viktiga poäng i kampen om att hålla sig kvar. I bottenmötet mot Tingsryd vann man med 5–3 på bortaplan, men är trots det klart sist i tabellen.

Även Vita Hästen tog en viktig seger mot Kristianstad i den jämna slutspelskampen. Bortasegern med 4–2 innebär att Vita Hästen klättrar upp till tionde plats i tabellen, ett poäng före Kristianstad.

Modo gav svar på tal

Senare under söndagskvällen spelades ytterligare två hockeyallsvenska matcher. Matchen mellan serieledande Modo och åttondeplacerande Västerås blev en riktig nagelbitare.

Med knappa åtta minuter kvar ledde Västerås med 2–0. Men när tredjeperioden var färdigspelad hade Modo vänt till 3–2.

Segern innebär att Modo leder med sex poäng med två matcher färre spelade än andraplacerade Björklöven.

– Det känns bra tills att de gör 2–1-målet. Tyvärr för de 2–1 lite för tidigt. Klart det är en tuff förlust för oss. jag tycker att vi stora delar gör det bra, framförallt defensivt så har vi ganska bra kontroll, men tyvärr hittar vi ett sätt att förlora, säger Västerås tränare Thomas Paananen.

– Det är surt nu såklart.

”Mycket självförtroende i laget”

Modos segerskytt Filip Svenningsson var på bättre humör.

– Det är klart det är ett viktigt och ett skönt mål att göra, säger han och fortsätter:

– Vi pushar på varann, vi har mycket puck och driver matchen. Klart det är lite frustration emellanåt när pucken inte går in. Samtidigt, när vi trycker på och så där så kommer de förr eller senare bli lite trötta och då är vi på hugget och dunkar dit den.

Han är också nöjd med hur laget stod upp, trots det sena underläget.

– Vi har mycket självförtroende i laget och den biten. Vi hängde inte läpp för att vi låg under, säger han.

I kvällens andra sena match körde Mora över Östersund. De vann på bortaplan med 6–0.

En förlust som för Östersund innebär att jämtlänningarna enbart har en poäng till godo mot Tingsryd som ligger på negativ kvalplats.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN